Május utolsó vasárnapja a gyerekeké, és idén ez az ünnep is más lesz, mint az eddigiek. Tavaly ilyenkor még családi programokat szerveztünk, most pedig azon gondolkodunk, vajon engedjük-e a gyermekeinket közösségbe. Az együtt megélt pillanatok, vagy a tárgyi ajándékok élveznek most előnyt? Erről kérdeztük meg olvasóinkat.

Ilona, egy kislány anyukája, inkább a közösen eltöltött időt tartja hasznosnak, de idén egy kicsit másképp tervezi a gyereknapot, mint eddig.

– Nálunk inkább az élmények a fontosak a vírusmentes időszakban: vadaspark, játszóház, túrázás, bobozás. Jelenleg más a helyzet, mert még sok intézmény zárva tart, nem is merném még közösségi helyre vinni a kislányomat. Idén valószínűleg elmegyünk sétálni, és fagyizni fogunk a folyóparton, minél távolabb másoktól. Első most a biztonság, játszani gyerekek közé bármikor vihetem, hiszen mindennap gyereknap.

Csilla családja – 2 ikerfiúval – kevés időt tölt együtt, így az anyuka általában az élményt tartja fontosnak, azonban a vírus most felülírta az elképzeléseit.

– Általában a gyerekeinknek az élményt ajándékként adjuk, azonban most annyiféle szigorú előírás van, hogy ezekkel nem akarom elrontani a napot. Kárpótlásként kapni fognak valamilyen ajándékot a játékboltból. Várunk egy kicsit, míg csillapodnak a kedélyek, és később tartunk pótlólagosan gyereknapot.

Heni – két kislány anyukájaként – eddig sem kényeztette el a gyerkőceit, így nem okozott számára rossz érzést, hogy idén másképp telik ez a nap.

– Nem szoktunk ajándékokat venni a lányoknak. Nekünk az az igazi ajándék, ha gyereknapon együtt a család, és el tudunk menni valamerre. Tavaly piknikeztünk, labdáztunk, volt mindenféle gyerekprogram, nagyon boldogok voltunk. Most talán meglátogatjuk a nagyszülőket, mert 2 hónapja nem találkoztunk, és már nagyon hiányzunk egymásnak.

Tünde 3 gyerekes anyukaként saját maga készül meglepetéssel a gyerekeinek ezen a napon.

– Itthon kincskereső játékot készítek, 11, 10 és 5 évesek a gyerekek. Lesz a házban sok állomás, és mindegyiken valamilyen feladat, rejtvény, találós kérdés úgy, hogy minden korosztály tudjon érvényesülni. A megoldás vezet el a következő állomáshoz, és így tovább. A végállomáson lesz a kincs: könyv, aszfaltkréta, valamilyen apróság. Egyelőre nem merek menni velük sehova. A kincskeresés így is élmény lesz nekik.

Zsuzsa 7 gyerekkel tölti a gyereknapot, és elsősorban arra kíváncsi, hogy a kamaszok milyen  arcot vágnak majd a meglepetéstől.

– Nálunk 7 gyerek van, 6-tól 15 éves korig. A gyereknapi ajándék soha nem látott örömet fog kiváltani. Elmegyünk az egyik gyorsétterembe ebédelni, a kicsik játékos menüt kérhetnek, a 10 éven felüliek pedig erre a napra korlátlan wifihozzáférést kapnak, mert egyébként erősen korlátozott a net-idejük 🙂 Lelki szemeim előtt látom a kamaszok arcát, amikor meghallják a hírt .

Luca egy fiú és lány anyukájaként korábban nem vett semmit erre a napra, idén mégis vásárolt csemetéinek.

– Eddig nem igazán foglalkoztunk a gyereknappal, sosem adtam erre az alkalomra külön semmit. Most viszont, mivel a húsvét is elég eseménytelenül telt, és arra is csak apróságot kaptak a gyerekek, társasjátékkal lepjük meg őket.

Ha szabadtéri játékot vennél gyermekednek, ezek most legmenőbbek!

Ezek a szabadtéri játékok hódítanak most: a gyermeknap slágertermékei