Idén a régi kedvenc, a nyugtató hatású, sokoldalú klasszikus kék hódít mindenhol. A Pantone vezetői az év színével szinte mindenkit megleptek. Főleg, hogy az elmúlt években a különlegesebb árnyalatok – az ultraibolya és a korál – hódítottak. Ez a döntés akár a hagyományok tiszteletére is utalhat, hisz a sötétkék az élet szinte minden területén jelen van, így a művészetekben, a lakberendezésben és a szépségiparban is meghatározó.

A Pantone 20 éve jelöli ki  az esztendő színét. A kék több árnyalata volt már befutó, így a türkiz és az írisz is. Talán pont ezért lepődött meg mindenki a klasszikus kék sikerén.

– A körülöttünk lévő világban sok a nyugtalanság, nem mindig érezzük magunkat biztonságban – magyarázta a választást Leatrice Eiseman, a Pantone ügyvezető igazgatója. – A kék a végtelen esti égboltra emlékeztet, érzelmi, pszichológiai szempontból is nyugalmat és biztonságot sugall. Ez egy olyan szín, amelyre támaszkodhatunk.

A választás arra is utalhat, hogy visszatérhetünk a hagyományos dekorációs stílusokhoz. A klasszikus kék otthonunkban is könnyen és változatosan megjelenhet. Remek ötlet beltérre, kültérre, a kék textilekkel könnyen játszhatsz, rengeteg színnel kombinálhatod. Továbbá az esküvői szezon egyik uralkodó irányzata is lehet. Fiús anyukák előnyben: csemetéd szobájába is egyszerűen becsempészheted. Összeszedtünk egy csokornyi inspirációt, íme!