Móka, kacagás, őrület a köbön. No, meg az anyáknak nem kis fejtörés: „mi legyen gyermek az idei farsangon”?! Leleményességgel, kis kézügyességgel különlegessé teheted csemetéd jelmezbálját. A felnőttek pedig ilyenkor akár túlzásokba is eshetnek. Végre olyanokat próbálhatnak ki magukon, amiket egész évben nem. Szakértőnk, Bari Andrea kozmetikus segítségével Te magad is készíthetsz kivételes sminket és kiegészítőket!

A farsang a tél lezárásának és a tavasz várásának az ünnepe. A zajos mulatozás, a tréfacsinálás, a bolondozás, az evés-ivás időszaka. Magyarországon a középkorban honosodtak meg a germánoktól átvett hagyományok. Ilyenkor a kicsiktől a felnőttekig mindenki maszkot ölt, vagy kifesti az arcát, jelmezbe öltözik, esetleg csillogó báli ruhába bújik. Az idei farsangon térj el egy kicsit a szokásostól!

arcfestes

Csillámtetoválás SK: az új őrület
Mi szeretnél lenni a jelmezbálban? És gyermeked? A most divatos Jégvarázs figurák egyike? A még mindig trendi Maja, a méhecske? Vagy jégkirálynő? Csak egy csillogó,feltűnő ékszerre vágysz kiegészítőként? Mindegy, a csillámtetoválás egész biztos ámulatba ejt mindenkit. Bármilyen alkalomra elkészítheted, és viszonylag sokáig gyönyörködhetsz benne. Gyermekeknek azért ajánlott, mert nem okoz semmilyen bőrirritációt. Rengeteg színből és mintából választhatsz. A csillám lehet hófehér, fekete, arany és színektől hemzsegően bohém. Vásárolhatsz sablonokat, de Te is tervezhetsz egyedi mintákat. A lényeg, hogy patronos fénymásolóval másold át az ábrát, így lehet könnyen felvinni a bőrre. Utána díszítheted gyönggyel, flitterrel, kristályokkal. Ha arcra készíted, elég egy kevésbé feltűnő ruha (lehet, hogy a szekrényben is van erre alkalmas viselet), máris kész a szuper jelmez.

Frozen

 

Óriáskígyó lépésről lépésre
Ezzel akár versenyt is nyerhetsz! Ha nem tudod kivitelezni magadnak, kérj segítséget egy barátodtól! Így készítsd el:
A kígyó kezdjen tekeredni a két melledből kiindulva, és haladjon a nyakad felé. Ha van segítséged, egyszer körbe is tekeredhet a nyakad körül, az arcod felé haladva, a homlokodig felnyúlva. A feje a két szemed között ereszkedjen le, pihenjen meg. Ebből még a vörös nyelve sziszegve kikandikálhat. Amikor így megrajzoltad a kígyódat, kezdj pikkelyeket festeni a testébe. Nem kell aprózni! A lényeg: legyen színes és csillogjon. A szemét flitterrel pótold ki. A szád színe lehet sejtelmes, halovány rózsaszín. Ha ehhez felveszel egy mély dekoltázsú ruhát, biztos lehetsz, hogy a bál után a paradicsomba kerülsz!
Ha így túl nehéznek találod, kövesd az alábbi videó lépéseit!

Jelmezbe kicsik és nagyok!
A jelmezbálok egyre népszerűbbek, évről évre több a lehetőség, hogy maskarába öltözve szórakozzanak a vidámságot kedvelők. Akik részt vettek már jelmezbálban, tudják: páratlan élmény. A felnőttek is szeretnek bolondozni, gyerekké válni akár egy éjszakára is. Rendezz otthon farsangi mulatságot, hívd át a barátokat gyerekestül!
A kicsik különösen a népszerű figurák bőrébe akarnak bújni. Soha nem megy ki a divatból a Pókember és a Superman, de sokan viszik a hagyományos tűzoltó, katona, kommandós jelmezt is. Népszerűek az állatfigurák, külön ki kell emelni a Disney jelmezeket, Tomot és Jerryt, és az új mesék szereplőit. A lányok még mindig királylányoknak, tündéreknek, Hófehérkének öltöznek legszívesebben. A felnőttek a jelmezbálokba gyakran kölcsönöznek páros öltözéket, nagyon népszerűek például a kalózos ruhák.

matróz