Több mint negyven kiadó jelentkezik újdonságokkal a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron a Várkert Bazárban ezen a hétvégén.
A fesztiválon mutatja be legújabb könyvét többek között Bartis Attila, Bödőcs Tibor, Darvasi László, Gárdos Péter, Karafiáth Orsolya, Kiss Judit Ágnes, Kukorelly Endre, Láng Zsolt, Molnár T. Eszter, Nádas Péter, Nyáry Luca, Szántó T. Gábor, Szécsi Noémi és Tóth Edu is.
A fesztivál az Ivan & The Parazollal indult csütörtökön, és Lovasi András koncertjével zárul. A Rossz versek című film DVD-kiadásához készült novelláskötetet koncertbe ágyazott felolvasószínházzal mutatják be.

Október 11. 20.30 Vásárszínpad
Finy Petra: Marlenka
A szerzővel Ruff Orsolya beszélget és dr. Angster MáriaHellinger-családállítást végez a kötet kapcsán
Testi-lelki bajaink kialakulását nem lehet csak a saját életünk eseményei alapján megérteni. Sorsunk elválaszthatatlanul összefonódik a kibővített családunk tagjainak sorsával is. Családállítás és beszélgetés.

Október 12. 11.00 Vásárszínpad
Tóth Krisztina: Malac és liba
Közreműködik: Tóth Krisztina, Kárász Eszter, Bata István
Tóth Krisztina új mesekönyvének zenés kötetbemutatója Kárász Eszterrel.
Legyetek ti is Malac és Liba barátai! Ismerjétek meg szeleburdi hősöket, csatangoljatok velük az őszi erdőben, és nevessetek kalandjaikon! Tóth Krisztina a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás.
Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg Malac és Liba.

Október 12. 14.00 Vásárszínpad
Titkos átjáró – múzeumi mesekönyv
Közreműködik Kádár Anna és Jeney Zoltán
Mi izgalmat tartogathat 9-12 éves gyerekeknek egy irodalmi múzeum, ami történetesen a Károlyi grófok egykori lakában kapott helyet? Lehetnek-e fantázia-pezsdítőek a főúri kastély pompás termei, egy kigubancolhatatlan kézirat, vagy egy félbevágott nyakkendő a múzeum raktárából? A válaszokat a Titkos átjáró rejti. Nem szokványos múzeumi mesekönyv nem szokványos bemutatója.
Czékmány Anna, Kádár Anna múzeumpedagógusokkal és Fatér Anna grafikussal Jeney Zoltán szerkesztő beszélget.

Október 12. 12.30 Kazamataszínpad
Katty Kay és Claire Shipman: Az önbizalom kódja lányoknak
Közreműködik: Bencze Blanka, Maróy Krisztina és Krajnyik Cintia
Miért nincs önbizalmuk a lányoknak? Az önbizalom kódja lányoknak című könyv kapcsán Bencze Blanka íróval, a Pulcsiban alszom szerzőjével és Krisztina Maroyval, a Glamour Hungary főszerkesztőjével Cinti Krajnyik, a Funzine – See you there főszerkesztője beszélget.

Október 13. 15.00 Vásárszínpad
Nyáry Luca: Vigyázat, törékeny!
A szerzővel D. Tóth Kriszta beszélget
„Meg akarok halni és hazudtam neked”, írja Nyáry Luca könyvének főhőse a húgának. Mi vezethet idáig? Törvényszerű, hogy édesanyja elvesztése után kicsúszik a talaj egy kamasz lába alól? A Vigyázat, törékeny! nem csupán egy tehetséges fiatal szerző regénye, hanem korrajz és látlelet is, a szereplőké és a kamasz lété egyaránt.