Mi történik, ha csemeténk már kinőtte a bébikort és hirtelen nagylányos/nagyfiús birodalmat szeretne? Vagy csak úgy új külsőt akarsz varázsolni a gyermekszobának? A megoldás az apró részletekben rejlik! Íme 5 egyszerűen nagyszerű tipp, amit szükség esetén gyorsan meg tudsz változtatni.

babzsákfotel

Az első dolog, amivel érdemes kezdeni, 1-1 új, funkcionális, ugyanakkor nem drága bútordarab. Nem kell rögtön komplett garnitúrában gondolkodni! Egy kényelmes, pihenésre, játékra és tanulásra egyaránt alkalmas babzsákfotel például ideális kiegészítője és színfoltja lesz a szobának. Válasszunk olyat, melynek huzata vidám színű, és jól illik a gyerekszoba dizánjához, és melybe jólesik belekucorodni.

falmatrica

A másik könnyen kivitelezhető változtatás a fal színeiben és a falmatricák csodás világában rejlik. Egy komplett szobafestés olyan a gyerekeknek, mintha egy teljesen új birodalomba költöznének, és az újdonság varázsa sokáig megmarad. Válasszunk olyan színeket, melyek nyugtatóan hatnak, ugyanakkor inspirálják a kicsiket. Ha igazán trendik szeretnénk lenni, akkor kislányunknak levendulalilát vagy barackrózsaszínt, kisfiúnknak pedig égszínkék vagy halványszürke árnyalatot válasszunk.
Vagy itt van mindjárt a krétafal ötlete, melyhez csak egy kis táblafesték kell. A szoba egyik fala máris megelevenedik, hiszen bármit rajzolhatunk rá.
Természetesen arra is van megoldás, ha nem szeretnénk kompletten megváltoztatni a gyerekszoba színét, ilyenkor elég lehet egy jópofa falmatrica, mely nemcsak karaktert ad a szobának, de a szobai játékok egyik darabja is lehet. Figyeljünk arra, hogy a választott falmatrica magas minőségű, többször áthelyezhető legyen. Akár olyannal is próbálkozhatunk, ami világít a sötétben, vagy mely megméri a kicsik magasságát is. Így minden hónapban izgalmas élmény lehet, amikor megnézzük, mennyit is nőttek lurkóink az eltelt idő alatt.

lampion-a-karnison

Gyakran elég néhány izgalmas kiegészítő ahhoz, hogy a szoba új arcát mutassa. Egy új fényforrás, akár egy gömblámpasor izgalmas fényekkel telíti a szobát és olyan hangulatot kölcsönöz, amilyet megálmodunk. Játszhatunk a színekkel, alkalmazkodva ahhoz, hogy milyen színű a szoba fala. Ha fehér, válasszunk bátran színes gömblámpákat, a padlizsán, a karamell, az olívazöld, a tengerészkék és a rózsaszín együttese izgalmas hangulatot adhat. Őszi estéken a szobába is őszi hangulatot varázsol, egy születésnapi zsúrt pedig „ünneplő ruhába” öltöztet.

gyerekszoba

Ugye van már élő növény a gyerekszobában? Ha nincs, irány a kertészet, hiszen az élőlények közös gondozása, öntözése lebilincselő feladat lehet a kicsiknek (mini öntözőkanna, kerámia kaspó, színes cserép), nem mellesleg rengeteget tanulnak belőle a felelősségről és a gondoskodásról.

Végül az ötödik praktika a „kicsiből nagylányos/nagyfiús” szoba átalakítására a „szoba a szobában” megoldás. Szerezzetek be egy nagy paravánt és válasszatok le egy sarkot, egy kis kuckót a gyerekeknek. Ezt fel lehet tölteni minden jóval, babzsákkal, párnákkal, gömblámpákkal és jó könyvekkel, játékokkal. Kinevezhetitek „saját bunkernek” Így lesz a kicsiknek egy hely, ahova elvonulhatnak, ahol pihenhetnek, ahol nincs tanulás, kötelezettség és fegyelem, hiszen egy kis „álmodozás” nekik is jár! Ha mindez valamiért mégsem szimpatikus nektek, de mégis szeretnétek tenni valamit, rakjatok együtt egy NAGY rendet. Tapasztalatból mondjuk, van úgy, hogy rá sem ismerünk majd a szobára! J-

Tehát a képlet egyszerű: babzsák, falmatrica, gömblámpa sor, növény, paraván. Lehet mindegyik, lehet csak néhány darab, de garantáltan úgy fogják érezni a gyerekek, hogy egy új varázsbirodalomba lépnek be. További tippek és varázslatok a gyerekszoba átalakítására: www.varazserdo.hu