
Mennyei bodza palacsintatésztában: illatos, üde, édes desszert
Ne csak szörpöt készíts a csábító illatú bodzából, feltétlenül próbáld ki palacsintatésztában sütve is! Már nagyanyáink is ismerték ezt a receptet. A jól kinyílt bodzát lehetőleg a forgalomtól távol gyűjtsd be, így megmosni sem szükséges, csak kicsit megrázogatni. Hagyj rajta szárat, úgy könnyebben meg tudod fordítani a virágokat. Ha forró olajban sütöd, nem szívja meg magát, jóval könnyebb lesz.
Bodza palacsintatésztában
Hozzávalók:
- 10 db bodzavirág
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1,5 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál porcukor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Az elkészítése:
A bodzavirágot rázd le. Az egész tojásokat üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejet, a szénsavas vizet, add hozzá a kétféle cukrot, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat. Szórj hozzá annyi lisztet, hogy palacsintasűrűségű masszát kapj.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd rakd bele a masszába mártott bodzavirágokat. Amikor az alja szép piros, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Papírtörlőn csepegtesd le, és vaníyliás vagy fahéjas porcukorral, esetleg lekvárral kínáld.
Bodzából most tegyél el szörpöt! Ezt a változatot akkor is elkészítheted, ha panelban fogsz hozzá a munkához.
A tutibiztos, gyors bodzaszörp receptje, amivel a panellakók is sikert arathatnak