Fejezd ki érzelmeidet csodás idézetekkel! Mindegy, hogy kedvesednek a szemébe mondanád, vagy papírra vetnéd, esetleg SMS-ben küldenéd el a romantikus gondolatokat, itt biztosan találsz neked tetszőt. Van, ami a lángoló szerelemről, más a szeretetről vagy az összetartozásról szól.

Purple Heart Emoticon A szerelem olyan, mint a fa: magától növekszik, mély gyökeret ereszt egész valónkba és gyakran tovább zöldül a szív romjain.
(Victor Hugo)

Purple Heart Emoticon Az igazi szerelemnek megvannak a maga előérzetei és tudja, hogy a szerelem szerelmet gerjeszt.
(Balzac)

Purple Heart Emoticon Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk.
(Ernest Hemingway)

Purple Heart Emoticon Az a szerelem, ami elmúlt, nem is volt igazi.
(William Blake)

Purple Heart Emoticon Aki megszeret valakit, annak a másik fontosabbá lesz önmagánál: átadja neki a hatalmat önmaga fölött: gyöngévé lesz a másikat körüldédelgető szeretet gyöngédségében. Mégis: ebben a magáról megfeledkező odaadásban válik igazán önmagává. Ereje pedig megsokszorozódott, hiszen a legnagyobb ajándékban részesül: az örömévé, életerejévé vált annak, akit szeret.
(Lukács László)

Purple Heart Emoticon Ha szeretsz, más szemmel nézel a világra; nagylelkű leszel, megbocsátó, jószívű, pedig korábban esetleg kemény és rideg voltál. Az emberek óhatatlanul is hasonlóan viselkednek veled, s hamarosan abban a szeretetteljes világban élsz, amit te magad teremtettél.
(Anthony de Mello)

Purple Heart Emoticon A szerelem misztériuma éppen az, hogy a tökéletesen más férfi és a tökéletesen más nő, akiknek világhelyzete, eredete, természete, alakja, célja, végzete tökéletesen idegen és más, ez a két egymáshoz képest teljesen aszimmetrikusan elhelyezkedő lény, ez a kettő találkozik és olvad egybe.
(Hamvas Béla)

Purple Heart Emoticon Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden.

Purple Heart Emoticon Szerelem, ha egyik a másikát repülni hagyja, de ha lezuhan, fél szárnyát kölcsönadja.
(Szabó Éva)

 Szereted a romantikus filmeket? Vajon mennyire ismered a nagy kedvenceket? Töltsd ki Valentin-napi filmes kvízünket!

Valentin-napi filmes kvíz: mennyire tudod a helyes választ?