Az angolok már több száz éve megemlékeznek a boldog párokról Valentin-napon, míg nálunk ez a szokás az 1990-es évektől hódít. Eredetéről számos elbeszélés maradt fenn, bár különböző találgatások is napvilágot láttak. Az biztos, hogy mindegyikben közös a szeretet, a kedvesség, a hősiesség és a romantika. Mindegy, hogy szereted-e a szerelmesek ünnepét vagy nem, ez a nap jó alkalom arra, hogy egy kicsit csak a pároddal foglalkozz – gyerek nélkül. Lepd meg szerelmedet apró ajándékokkal, itt tuti ötleteket találsz.

szauna

Romantikus utazás, wellness
A boldog párokat szívesen csábítják hosszú hétvégére a hotelek. Kiváló ajándéknak is ígérkezik, hiszen így végre kettesben lehettek, hátatok mögött hagyva a zajos hétköznapok búját-baját. Ráadásul teljesen kiszolgálnak, csak egymással kell törődnötök. A kedvelt fürdővárosok mellett a Vértesben, a Mátrában is találhatsz csábító ajánlatokat. Népszerűek ilyenkor a kastélyszállók. Ezekben a személyzet arról gondoskodik, hogy mindenki királynak vagy királynőnek érezhesse magát. Ha külföldre mennétek, Prága, Bécs vagy épp Velence is tökéletes egy romantikus hétvégi kiruccanásra.

romantikus-vacsora

Gyertyafényes vacsora
Egy kettesben elfogyasztott ünnepi vacsora is segít tovább mélyíteni a kapcsolatot, végre van idő egy kis beszélgetésre, vagy akár a jövő tervezésére is. A legjobb, ha kedvenc éttermetek egy eldugott sarkában romantikáztok. Ha más megoldás nincs, kedvesedet otthon is kényeztetheted saját főztöddel.

fenykep
Közös emlékek albumba zárva
Készíts fotóalbumot vagy montázst kedvenc kirándulásaitokról, együtt töltött napjaitokról. A legjobb képeket rendezd egy új fotóalbumba. A nosztalgiázás mindig jót tesz a párkapcsolatoknak.

bogre-romantikus

Kicsi, de ütős meglepetések
A romantikus film, a cd, a könyv ezen a napon szintén szép ajándéknak bizonyulhat. Névre szóló bögrékkel, kedves párnákkal, kisebb ékszerekkel sem foghatsz mellé Valentin-napon.

bonbon

Édes kényeztetés
A szív alakú, saját készítésű tortának senki nem tud ellenállni. A csokis muffinok, az epres édességek, a szív alakú teasütik sokat dobhatnak a hangulaton. A díszdobozos bonbonok valódi boldogsághormonok. Az édességeket rakhatod a szépen feldíszített ágyra. Tehetsz mellé kis szívhez szóló üzeneteket.

szerelmes-level

Szerelmes levél
Érzelmeidet szerelmes levél formájában, kézzel írva is megvallhatod párodnak. Őszintén, mikor írtál kedvesednek szép sorokat? Ha nehezen szánod rá magad, hisz egész nap a számítógép billentyűzetét ütögeted, legalább egy kedves képeslapot küldj szíved választottjának. Elvégre az amerikaiak és az angolok Valentin-napon hosszú évtizedek óta kis kártyákat küldenek szeretteiknek.

szerelemlakat

Virtuális szerelemlakat
A hagyomány eredete nem tisztázott: egyes források egy ősi kínai legendára hivatkoznak, mely szerint, ha egy láncszemre vagy valamilyen hasonló végtelen tárgyra lakatolunk, akkor a szerelmünk is örökké fog tartani, valamint a lakat kulcsát a folyóba dobva ezt megerősíthetjük. Más leírások azt említik, hogy a szerelemlakat híd hagyománya Szerbiából indult el az I. világháborúban, amikor is egy nő belehalt a szívfájdalomba, miután kedvese elhagyta másért. A Milka Valentin-napra tervezett virtuális szerelemlakat-küldő oldalának használatával egyszerűen és egyedi módon fejezheted ki gyengédségedet és törődésedet. http://www.milkavalentine.com/hu/