Ha a tavalyi, csendes szilveszter után idén olyan társasággal ünnepeltek, ahol gyerekek is vannak, érdemes olyan programokkal készülni, amelyeket ők is élveznek. Ha leül a buli, vagy nem akarjátok, hogy egész éjjel a számítógépet nyomogassák, vessétek be ezeket a játékokat!

Bingó

Az Amerikában népszerű bingó játékot ti is megszervezhetitek otthon. Nyomtass ki néhány bingó táblát – legjobb, ha színesben meg tudod oldani, de fekete-fehérben is működik – és minden játékos kezébe adj egyet. A játékvezető kezdje el sorolni a táblákon szereplő képeket. Akinek a tábláján szerepel a kép, az áthúzza vagy letakarja. Akinek először lesz letakarva egy egész sor vagy oszlop, az kisebb ajándékot kap. Akinek először telik be az egész táblája, bekiáltja, hogy “Bingó”, és övé lesz a főnyeremény.

 

Kincskereső

Rejts el csokit, cukrot vagy valamilyen kisebb tárgyakat a lakás különböző zugaiban. Készíts térképet, aminek alapján a gyerekeknek meg kell keresni az ajándékokat. A megtalált édességeket természetesen el is szabad fogyasztani.

Vicces szelfik

Nyomtassatok ki jópofa bajszokat, kalapokat, egyéb partikellékeket, erősítsétek őket hurkapálcára, és máris minden készen áll a vicces szelfikhez. A neten rengeteg ilyen sablont találsz, van, amelyikért fizetni kell, de olyan is sok akad, amelyet ingyen letölthetsz.

 

Klasszikus bulis játékok

Ha annak idején te is jártál gyerekbulikba, biztosan emlékszel, milyen játékokat játszottatok szívesen. Amerikából jöttem, gyilkosos, felelsz vagy mersz (ez utóbbihoz azért ajánlatos a felnőtt felügyelet) – amit mi annak idején örömmel játszottunk, valószínű, hogy a gyerekeinknek is tetszeni fog.

Tréfás vetélkedő

Minden gyerek élvezi azokat a jópofa vetélkedőket, amikor csapatokban kell logikai vagy ügyességi feladatokat megoldani. Az alábbi feladatsorral biztos, hogy egy jó darabig el fognak szórakozni a kisiskolások is, de ha a felnőtteknek van kedvük, ők is beszállhatnak, hiszen a feladványok nehezebbek, mint gondolnád.

Táncos buli

Nincs házibuli tánc nélkül! Akár sima diszkózás, akár valamilyen mozgásos játék – például székfoglaló vagy szobrozás – a vidám zene garantálja a jó hangulatot.

“Nyisd ki!” címkék

Akár órára beoszthatod a programot, de úgy, hogy ne áruld el előre, milyen elfoglaltság következik. Készíts kinyomtatható címkéket, a felső lapon legyen az óra, kinyitva pedig belül a program, játék, leírása. Így akár egész éjjel fenntarthatod az izgalmat. A megvalósításhoz itt találsz ötleteket:

+1 Hallgassatok zenét

Ha már leült a buli, és mindenki álmos, tegyétek be ezt a klasszikust. Kívánunk mindenkinek boldog új évet!

Borítókép: freepik.com