Nem tudsz ellenállni a sütőtöknek? Ha unod, hogy mindig egyféleképpen eszed, készíts a finom és egészséges „nasiból” levest. Ne félj kipróbálni! Nagy előnye, hogy percek alatt elkészítheted, és még olcsó is.

Hozzávalók:
1 nagyobb sütőtök
4 dl főzőtejszín
1 és fél l víz
2 húsleveskocka
fél vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
szerecsendió
kevés vaj
kevés olívaolaj
sütőtök

Elkészítése:
A megmosott, feldarabolt, kimagozott sütőtököt 200 fokon süsd meg, majd villával törd össze. (A magot tedd félre!) Közben készíts a másfél liter vízből és a leveskockából húsleves alaplét. Az apróra vágott vöröshagymát vajon dinszteld meg, add hozzá a sütőtököt, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a fokhagymát és kicsit süsd együtt. Majd a húsleves-alaplével öntsd fel a tökös alapot. Néhány perccel később keverd hozzá a tejszínt. Végül pedig botmixerrel pépesítsd az egészít.
Tálalás: A kevés olívaolajban, sóval pirított tökmaggal kínáld.