Szombaton megnyithatta kapuit a budapesti állatkert, a szabadtéri bemutatóhelyek, a belső terek és az állatházak nagy része szinte mind látogatható volt, néhányat közülük azonban egyelőre még zárva tartanak – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert. A fővárosi intézmány látogatása nagy csáberőt jelentett. Még rendőröket is kellett hívni, mert volt, aki igazolvány nélkül szeretett volna bejutni.

A budapesti állatkertet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a 18 éven aluliak látogathatják. A szükséges igazolványok felmutatását, az olyan eseteket kivéve, ahol egyértelmű, hogy 18 éven aluli személyről van szó, a jegypénzáraknál, valamin a kapun való belépéskor is kérik az állatkerti munkatársak.
Az állatkert területén a maszk viselése csak javasolt, azonban kötelező azt felvenni az ajándékboltban. Azokon a helyszíneken, ahol a közönség be is mehet az állatok közé, például a gyűrűsfarkú makiknál, ugyancsak a maszk viselését kérik a látogatóktól. Az állatok egészségének védelme érdekében most még az e célra szolgáló állateledellel, az úgynevezett zoo csemegével sem szabad etetni őket.

Látogatók a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2021. május 1-jén. Ezen a napon a koronavírus-járvány miatt bezárt intézmény újra megnyílt a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a 18 éven aluliak számára.

Az állatkertben látható  az egyhetes kiselefánt is, a nyitónapon ő volt a sztár. Az ormányosok a kifutón vagy az Elefántcsarnok belső terében tartózkodnak. Ez utóbbi hely nézőterére a látogatókat kisebb csoportokban engedték be. Most mutatkozott be a nagyközönségnek a novemberi bezárás után érkezett új jegesmedve, Taiko és az új nőstény leopárd, Banu is.

Angele, a Fővárosi Állat- és Növénykert nőstény ázsiai elefántja egyhetes borjával kifutójukban

Forrás és fotó: MTI