Orogonaillat, csodás májusi napsütés, apró, ölelő karok, és persze a kézzel készített meglepetések. Vasárnap anyák napja, egy ok az igazán őszinte ünneplésre. Biztos nem véletlen, hogy a legszebb hónapban ünnepeljük az anyukákat. Az év minden napján éreztetnünk kell velük, hogy mennyire is szeretjük őket, de ez a nap mégis nagyon különleges.

Az Anyanet új podcastjében az ANYÁK NAPJÁRÓL beszélgettünk nevetve, meghatódva Bozóki Judittal, a Rádió Bézs műsorvezetőjével és Frankó Ágnessel, a Hanna és az ikrek követendő lábnyomai bloggerével.  Vendégünk: az egykori szépségkirálynő, Laky Zsuzsi, aki két tündéri lány anyukája.
Adunk utolsó pillanatban elkészíthető ajándékötleteket, sőt játszhattok is a Gipszkorszak által felajánlott ajándékokért. Ha elolvassátok az írásunkat vagy meghallgatjátok a beszélgetésünket, biztosan tudni fogjátok a helyes válaszokat.

Hallgasátok meg a beszélgetést!

Néhány kedves, érdekes gondolat az anyák napi podcastből:

Anyák napja régen és ma…

Ági így nosztalgiázik:
– Gyerekként nem értettem, miért sírnak az anyukák, miért sír az én anyukám is az anyák napi műsor alatt. Ezt meg is kérdeztem tőle. Azt mondta: ha majd anyuka leszel, te is megérted. Nyilván elmagyarázta, hogy a meghatottságtól, a büszkeségtől. Azóta tényleg megértettem, háromszorosan is.

Judit visszaemlékezése:
– Az óvodai anyák napjákra nem igazán emlékszem. Arra sokkal jobban, hogy elsős középiskolás voltam, amikor anyukám utoljára volt anyák napi műsoron, mert nem sokkal később balesetben elveszítettem. Utána évben az apukám volt ott az ünnepségen. Emlékszem, hogy József Attila: Anyám című versét szavaltam. Közben minden anyuka sírt, és apukám is könnyezett. Miután elmondtam a verset, odamentem apukámhoz, és a nyakába borulva sírtam én is. Később, akkor is könnybe lábadt a szemem, amikor a gyerekeim nekem mondták el a kis verseket.

Cili a nem is olyan régi ünnepkről:
– Fiaim óvodájában kicsit más volt az anyák napja, mint a mi gyermekkorunkban, hisz nem együtt vonultak ki, és nem  közösen szavaltak, énekeltek. Az óvó nénik azt találták ki, hogy egyesével látják vendégül az anyukákat és a nagymamákat. A gyerekek nagyon készültek, feldíszítették a termet, megterítettek nekünk, készítettek sütiket, és nagyon besőséges volt, ahogy az ölünkben ülve elmondták a verseket és átadták az ajándékokat.

A podcast vendége:Laky Zsuzsi

Az egykori szépségkirálynővel, Laky Zsuzsival beszélgettünk a gyerekkoráról, az édesanyjához fűződő kapcsolatáról. Zsuzsi elárulta, hogy nagy támasza a férje, Dietz Gusztáv. Mindig felhívja Luca és Lujzi figyelmét arra, hogy készítsenek valami ajándékot anyák napjára.

– Más a gyerekeimmel a kapcsolatom, mint nekem volt az anyukámmal – vallja Zsuzsi. – Kicsit lazább vagyok, anyukám szigorúbb volt. A mai napig sokat segít, jó példát mutat. Posztoltam a múltkor egy képet: otthon voltunk Nagykanizsán, és Luca a nagypapám karosszékében ült, kötött. A mai világban ez nem magától értetődő, a gyerekek inkább a telefont nyomkodják. Mi kicsit régimódiak vagyunk, és szeretném, ha a lányok ezt vinnék tovább. Azt gondolom, nagyon meghatározó a minta, amit tőlünk látnak. Anyukám mindig készített szeretetcsomagot a hátrányos helyzetű osztálytársaimnak. Én is rendszeresen csomagolok össze ruhákat, játékokat, és a lányokkal visszük alapítványoknak, rászorulóknak. Fontos, hogy a gyerekeink ezt is lássák.

Ajándékötletek anyák napjára

  • Ha virág, akkor orgona!
  • Reggeli, kávé ágyba szervírozva.
  • Beváltható kuponok: mosogatásra, masszázsra, kávézásra, szabad programra…
  • Kézzel írt régi recept bekeretezve, csipkével feldobva.
  • Rajz anyukáról, nagymamáról, post-it-re vallomásokat írunk, és körberagasztjuk velük a rajzot.
  • Kisebb gyerkőcökkel a só-liszt gyurma mindig jó ötlet.

 

Játék!

Nyerjetek tavaszi gipszcsomagot a Gipszkorszak jóvoltából! Válaszoljatok helyen kérdéseinkre!
Sorsolás: 2021. május 7-én.

Játssz velünk, és nyerd meg a kifesthető gipszeket!

 

Érvényesítés