Rubint Réka, Béres Alexandra, Katus Attila, Keleti Andrea, Molnár Andrea és további ismert és elismert edzők üzennek hadat a plusz kilóknak. Igazi sztárdömping, izzasztó edzések és hangulatos pikniksziget vár augusztus 15-ig a Westend Millennium Tetőkertben.

Július 3-án Béres Alexandra, Keleti Andrea, Molnár Andrea, Borlai Gerzson, Borsodi Balázs, Czanik Balázs és Mórádi Zsolt újságíróknak tartott bemelegítő edzésével nyitotta meg kapuit a Westend Tetőkert Sport-és Chill Terasza, amely több mint egy hónapon keresztül ingyenesen látogatható.

– Az elmúlt néhány hónap mindenkit kimozdított a komfortzónájából. Én kétféle emberrel találkoztam, voltak olyanok, akik eddig semmit sem mozogtak, de a karantén időszakában az online, ingyenes edzések miatt belevágtak, és hajlamosak voltak egy kicsit túlzásba is esni. A másik póluson a „krónikus hűtőnyitogatók” álltak, akik úgy próbálták kompenzálni az aggodalmaikat, hogy mindig csipegettek valamit” – mesél tapasztalatairól Béres Alexandra, aki az online óráit mindenképp szeretné valamilyen formában megőrizni, így is tovább építve közösségét. – A sport iránti motivációt sosem egy külső tényezőnek kell meghoznia, az elhatározásnak magunkban kell megszületnie – teszi hozzá Szandi.

Rubint Réka amilyen tudatosan éli életét, nem csoda, hogy a karanténhelyzetből is kihozta a maximumot. A népszerű fitneszedző úgy gondolja, hogy a bizonytalanság viselte meg legjobban az embereket, az, hogy nem lehetett tudni, mikor ér véget és azt sem, hogy lesz-e folytatás.

Talán közhelyes, de minden úgy jó, ahogy van, meggyőződésem, hogy értünk történik minden, és csak rajtunk múlik, mit hozunk ki egy adott helyzetből. Ez a rendkívüli időszak egy lehetőség volt a befelé fordulásra, arra, hogy új megvilágításba helyezzük az életünket, többet legyünk a családunkkal, hódoljunk azoknak a hobbijainknak, amelyekre máskor nincs időnk – mondja Réka. Néha ki kell szállni a mókuskerékből, ami rájöttem, hogy nekem nagyon nehezen megy. Állandóan hajtok, nem tudok nemet mondani, így én most az önkontrollt fejlesztettem. Együtt tanultam a gyerekekkel, sokat játszottunk, közösen ültünk le a családi asztalhoz, én készítettem a fogásokat, minőségi időt tudtam együtt tölteni azokkal, akik számomra a legfontosabbak – mondja mosolyogva Réka, és hozzátette, sokan a karantén idején ismerték meg, amikor ingyenes online edzéseivel világszerte több mint 50 ezer embert tornáztatott meg, most pedig belföldi táborai 2-3 nap alatt betelnek.

Keleti Andrea számára is rejtett újdonságot ez az időszak, ugyanis eddig szinte nem is létezett az online térben, a rendkívüli helyzet viszont aktívabbá tette a közösségi hálón.

Álmomban nem gondoltam, hogy két hét sem telik el és már 40 ezer követővel büszkélkedhetek a Facebookon, a táncos videóim pedig több mint 500 ezres nézettséget produkálnak. Ha ezt tudom, talán hamarabb belevágok, néha nagyon jól jön a megújulás. Ugyan sokan egyelőre a fotelből nézték végig az online táncóráimat, de a pozitív példa ragadós, aki az első lépést már megtette, könnyebben lép majd a második lépcsőfokra – mosolyog Andi.

A munkáim nagy része nekem is kiesett az elmúlt hónapokban, csupán néhány privát órát tartottam, és esküvői táncot tanítottam egy-két párnak. Kihívásokkal teli időszak volt ez számomra. Szerintem ilyenkor a motivációt a legnehezebb megtalálni az edzés folytatására. Eddig ott lebegtek előttünk a konkrét, megfogható célok, például egy kitűzött verseny, most azonban hol a cél? Mi inspiráljon egy bizonytalan helyzetben? Nagyon fontosnak tartom, hogy a sport lelki hátterével is foglalkozzunk, és motivációs beszélgetéseket hallgassunk – folytatja Molnár Andrea, táncos.

A Westend Tetőkert Sportteraszán Mórádi Zsolt, a TV2- Exatlon című műsorának kiváló bajnok sportolója, tízszeres senior kick-boksz világbajnok is megizzasztja majd a résztvevőket.

Nekem kitolódott a karantén időszak, ugyanis január-februárban még Dominikán küzdöttem az elemekkel egy mesterséges izolációban, majd márciustól itthon folytatódott az elszigeteltség. 8 éves korom óta sosem volt az életemben olyan időszak, amikor több hónapot kihagytam volna a sportomban. Ez mind élsportolóként, mint sportvezetői szempontból egy teljesen új helyzet volt nekem.

A Westend Tetőkertjében minden nap más közismert sportoló tornáztatja a sportkedvelőket: edzhetünk Borlai Gerzson planche, funkcionális óráján, izzadhatunk Borsodi Balázs deepworkjén, aerobicozhatunk Czanik Balázzsal vagy jógázhatunk Diószegi Ádámmal.

Ha pihenésre, lazításra vágysz, akkor is a Westend Tetőkertben vagy a legjobb helyen. A füves területet hangulatos pihenőzónává alakították, melynek egyik felében klasszikus pokrócos piknikező vár mindenkit, míg a füves terület másik részében napvitorlákkal fedett lounge kapott helyet raklap bútorokkal, babzsákokkal és bárral.

További részletekért kattints ide!