Tombol az indiánnyár, ezer színben pompázik a természet. Nincs is ilyenkor jobb, mint egy pihentető wellness-hétvége izgalmas kirándulásokkal és sok-sok fürdéssel. Akkor sem kell lemondani az élményekről és a pihenésről, ha gyerekkel indulunk, csak megfelelő helyet kell választani. Amennyiben az esztergomi Portobello Wellness & Yacht Hotel mellett döntenétek, nem fogtok csalódni. Mi a KidsOasis utazó nagyköveteiként teszteltük a 4 szélforgós, tényleg családbarát szállást egy 6 és egy 8 éves gyerkőccel.

A nyaralás már csak régi emlék, a bekuckózás pedig még várat magára. Érdemes ilyenkor beiktatni egy hosszú hétvégét. Esztergom ideális célpont a családoknak. Kiránduláshoz gyönyörű a környezet, és a történelem kedvelői is megtalálják a számításaikat. A látnivalók többsége kényelmes sétával elérhető, de nagyobb túrákat is tervezhettek.

 

Kényelmes, csodaszép lakosztály meglepetésekkel
Bár Budapesttől alig egy óra az út Esztergomba, közbeiktatunk egy kis pihenőt: a Garancsi-tó partján, a kultikus Üvegtigris büfénél – nagy filmrajongókként – muszáj megállnunk. Utána aztán már tényleg a Portobello Wellness & Yacht Hotel következik. A Prímás-szigeten, a Kis-Duna partján  csodás környezetbe található szállodát az élmények kikötőjeként is emlegetik, a KidsOasistől 4 szélforgós minősítést érdemelt ki a szigorú minősítés során. Gyorsan elfoglaljuk az elegáns, két légterű Grande Familia lakosztályt. Itt franciaágy és két kanapé szolgálja a kényelmünket. A hatalmas teraszról pedig csodás kilátás tárul elénk a wellness-fürdőre és a Kis-Dunára.

Fürdés, kényeztetés kint és bent
A szálloda felfedezése után kötelező nyitóprogram a fürdés, hogy aztán estig ki se lehessen parancsolni a fiúkat a medencékből. Bár van gyermekpancsoló vizet spriccelő bohóccal, csúszdával, a srácok inkább a beltéri élménymedencére szavaznak. A legnagyobb kedvenc a sodrófolyosó, de élvezzük a nyakmasszírozót, a vízeséseket, a gejzíreket és a többi kényeztető elemet is. Persze nem maradhat ki az óriáscsúszda sem, nem is bírjuk számolni, hányszor csúsznak a fiúk. Nagy élményt jelent számukra, hogy hűvös őszi estén kinti – meleg vizes – medencében pancsolhatnak. Aztán muszáj lazulni a jacuzziban is. Ha ez kevés lenne a tökéletes töltekezéshez, ott vannak a különféle masszázsok vagy a szauna.

Bájos belváros, történelmi emlékek
Persze a pancsoláson túl is rengeteg lehetőséget nyújt Esztergom. Komoly tervekkel érkeztünk, a programok összeállításában a  Utazik a család sorozat Irány Esztergom című kötete volt segítségünkre. A Duna-parti városban a Várhegyen álló, monumentális bazilika kihagyhatatlan célpont. Érdemes bejárni az altemplomtól a kupoláig, a gyerekek is tátott szájjal bámulják a szebbnél szebb freskókat. Felidézhetjük itt a magyar történelem több fontos eseményét, így István királlyá koronázását is. Bár az eső csepereg, a fiúk örömmel fedezik fel a vár legeldugottabb szegleteit is. Csodás panoráma tárul elénk a Dunára, karnyújtásnyira érezzük a Mária Valéria hidat és Szlovákiát.

Érdemes kellemes sétát tenni a virágos belvárosban. A hangulatos kávézók, cukrászdák közül nehéz választani. A Központi Kávézóba betérve, Babits Mihály törzsasztalánál is kortyolgathatunk kávét vagy teát.
Megér egy kiruccanást a szőlős pincékkel beépített, 404 méter magas hegycsúcson található Vaskapu. Innen talán még csodásabb a kilátás a Dunakanyarra. A fiúk örömmel etetik a háztáji jószágokat az állatsimogatóban. Remek kiindulópont ez akár több órás túrázáshoz is.

Zozó, a hotel kedvence
Ha nem szeretnétek kimozdulni a szállodából, akkor sem kell unatkoznotok. A gyerekek szívesen töltenek akár órákat is Zozó játékkuckójában. Itt tombolhatnak, csúszhatnak, mászhatnak, építhetnek. Hétvégenként pedig animátor foglalja le a kicsiket. A fiúkat nem nagyon kell biztatni, örömmel kézműveskednek. Sorra készülnek a színes falevek, a tökházak. A szülők akár néhány órát kettesben is eltölthetnek, hisz a hotel gyermekfelügyeletet is biztosít. A kinti játszótér ugyancsak vonzó, csemetéink rögtön szereznek maguknak társakat egy izgalmas focimeccshez. A nagyobbaknak az Xbox szoba ugyancsak komoly csáberőt jelenthet. Minden gyerkőc örömujjongásban tör ki, ha feltűnik Zozó, a hotel kabalafigurája. Leggyakrabban az ebédlőben futhatunk össze vele.

Ha pedig már az étkezésnél tartunk, nehéz választani, hogy a sok finomság közül mi kerüljön a tányérunkra. A lángos, az amerikai palacsinta ugyanúgy megtalálható a kínálatban, mint a hagyományos, szaftos és rántott ételek, a különféle saláták vagy a mentes fogások. Jó pont, hogy az étteremben külön rész várja a gyerekkel érkezőket. Tényleg folyton érezzük, hogy a sokszor elcsépelt családbarát jelzőt itt komolyan veszik.

Nem véletlen, hogy a fiúk könnyes szemekkel búcsúznak. A végére hagyunk még egy párkányi kiruccanást sztrapacskázással. No meg egy ígéretet, hogy a Portobello fedélzetére még mindenképpen visszatérünk.

Korábban is teszteltünk már szállást. A Hétkúti Wellness Hotel is igazán családbarát. Íme, beszámolónk!

Lazítás és aktív kikapcsolódás: ilyen egy igazán családbarát miniszabi a Hétkúti Wellness Hotelben

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg barátaiddal!

Ne maradj le többi írásunkról sem, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!
Instagram oldalunkhttps://www.instagram.com/anyanetmagazin/

(Szponzorált tartalom)