Fogadd meg, hogy az idei karácsonyi készülődés a meghittségről, a szeretetről és a békéről szól az állandó idegeskedés, rohanás és veszekedés helyett! Ebben segíthet Neked decemberi hangulatkalendáriumunk!

December 1. Készítsd el az adventi koszorút és a kalendáriumot, kezdd el lakásodat ünnepi díszbe öltöztetni. Gyújts gyertyát! Az előkészületi munkába a gyerekeket is bevonhatod.

December 2. Tervezd meg otthonod külső dekorációját, tegyél fel fényfüzéreket, világító figurákat.

December 3. Töltődj fel egy kis otthoni wellnessezéssel. Ülj nyakig a kádba, csöpögtess a vízbe kellemes illatú fürdőolajat, gyújts gyertyát, és engedd el magad.

December 4.  Írj listát a karácsony előtti teendőkről. Ha van már listád, nézd át, bővítsd ki, esetleg húzz ki róla teendőket.

December 5. Pucolja ki a családból mindenki a cipőjét, hátha éjjel a Mikulás tesz bele ajándékot. Te is gondoskodj kisebb meglepetésekről.

mikulás

December 6. Szervezz Mikulás-partit gyermekeidnek. Hívjátok át a barátokat, és szerezzetek egy igazi Mikulást, aki gondoskodik a vidám hangulatról.

December 7. Lazíts egy kicsit! Menj ki a karácsonyi vásárba, és a nézelődés közben igyál meg egy pohár forralt bort. Gyújtsd meg az adventi koszorún a 2. gyertyát!

December 8. Bújjatok korábban az ágyba, és mesélj gyermekeidnek a régi karácsonyokról környezeteddel.

December 9. Add fel a képeslapokat. A sablonszöveg helyett/mellett egy kedves idézetet is írj a lapra. Még akkor is odaér, ha Nagykarácsonyon keresztül postázod.

December 10. Nézd át ruhásszekrényedet! Amire már nincs szükséged, csomagold össze, és add oda egy karitatív szervezetnek. A Te lelkednek is jót tesz a segítés.

karácsonyi vásárlás

December 11. Indulj ajándékbeszerző körútra.

December 12. Hallgass és énekelj karácsonyi dalokat!

December 13. Luca-napon barátaiddal boszorkánykodjatok, hisz ilyenkor többet mutatnak a kártyák. Ültess gyermekeddel Luca-búzát, amely – ha rendesen nevelgeted – karácsonykor szépen zöldell.

December 14. Gyújtsd meg az adventi koszorún a 3. gyertyát! Egyházi hagyomány szerint most kell a rózsaszínt, ekkor van az öröm vasárnapja. Utána készíts családtagjaiddal új díszeket.

December 15. Süss mézeskalácsot. Vond be az édes munkába a család apraját-nagyját!

mézeskalács

December 16. Szánd az estét az ajándékok becsomagolására.

December 17. Mutasd meg szeretteidnek gyermekkori kedvenc karácsonyi mesédet/filmedet.

December 18. Itt az ideje a nagybevásárlásnak. Mindent megvehetsz, ami nem romlandó. Később már lépni sem bírsz az üzletekben.

December 19. Szerezd be a karácsonyfát. Vidd el magaddal párodat, hisz nem árt a segítség. A legjobb, ha gyökereset veszel.

fenyő

December 20. Menj el a fodrászhoz, festess, vágass. Ezt követően már úgysem lesz rá nagyon időd.

December 21. Gyújtsd meg az adventi koszorún a 4. gyertyát. Nézd meg, hogy egész biztosan épek a kedvenc díszeid, és próbáld ki az izzósort.

December 22. Fogj hozzá a sütéshez. Egész biztos, hogy vannak olyan finomságok az ünnepi menüben, amiket három nappal szenteste előtt elkészíthetsz. Így időt és idegeskedést is megspórolhatsz.

December 23. Vásárold meg a romlandó dolgokat, húsárukat. Készíts el mindent a másnapi ünnephez.

December 24. A sürgés-forgás, sütés-főzés, fadíszítés után élvezd az ünnepet családod körében!