Ne dobd ki a tojáshéjat, ültess inkább bele magokat, kisebb palántákat! Szórakoztató és környezetbarát tavaszváró tevékenység lehet ez akár a gyerkőccel együtt. Így az erkélyt vagy akár a szobát, a konyhát is feldobhatod virágokkal, fűszer- vagy gyógynövényekkel. 

Már érezzük, hogy éledezik a természet, és a tavasz hamarosan utat tör magának, nemsokára nyílnak, illatoznak a virágok. Elérkezett végre a kertészkedés ideje is. Próbálj ki kreatív megoldásokat! Tojáshéjba akkor is ültethetsz, ha nincs kerted.

Miket érdemes tojáshéjba ültetni? 

A fűszernövények, a pozsgás növények nagyon alkalmasak erre a célra, mert nem igényelnek sok gondozást, és gyakorlatilag elpusztíthatatlanok.

Hozzávalók, eszközök:

– tojáshéjak

–  nedves föld

– palánták vagy magok

– ültetőlapát

A héjakat alaposan mosd meg, akár le is forrázhatod. Egy szöggel fúrj egy kis lyukat a tojáshéj aljába, ezen keresztül távozni tud a felesleges víz. Rakd a héjakat egy tojástartóba. A nedves földet kanállal vagy kis lapáttal töltsd a tojáshéjba. Szórj bele  magokat – arra ügyelj, hogy ne túl sokat -, vagy rakd bele a palántákat, a fűszernövényeket. A tojástartónak a kertben vagy az ablakpárkányon lesz a legjobb helye, hogy sok napfényt érje. A palántákat öntözd, ügyelj arra, hogy a föld mindig nedves legyen. 

Mivel a tojáshéj természetes módon lebomlik, sőt, még a talajt is táplálja, a megerősödött palántákat átültetheted héjastól a kertbe vagy egy nagyobb edénybe. 

A gyerekeknek biztosan tetszik majd a jópofa kertészkedési ötlet. Arról nem beszélve, hogy a növények akár a húsvéti asztal díszei is lehetnek. 

Ha gyermeked szeret kertészkedni, akkor ezt se hagyd ki! További ötleteket is adunk.

Így kertészkedj a gyerekkel!