A lelkesítő szavak mellett II. Erzsébet angol királynő édességgel is kedveskedik népének minden karácsonykor. Őfelsége személyi cukrászai megosztották a fahéjas csiga receptjét az Instagramon. Az elkészítése pofonegyszerű, akár még idén karácsonyra is összedobhatod. A csodás illatú sütit cukormáz is díszíti.

Fahéjas csillagok, ahogy Erzsébet királynő szereti

A mázhoz: 

  • 360 gr porcukor
  • 85 gr felvert tojásfehérje
  • 20 gr citromlé

Először készítsd el a mázat. Keverd össze a a porcukrot, a tojásfehérjét és a citrom levét. Miután finom krémet kaptál, egyharmadát tedd félre a süti tetejére, a többihez keverd hozzá a továbbiakat:

  • 300 gr őrölt mandula
  • 115 gr kandírozott narancs és citromhéj keverék
  • fél kezeletlen citrom héja
  • 12 gr őrölt fahéj
  • negyed evőkanálnyi őrölt szegfűszeg

Az így kapott masszát kézzel gyúrd össze, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejére simíts egy újabb réteg sütőpapírt, hogy a tészta ne tapadjon a sodrófára, és nyújtsd egy centi vastagra. Távolítsd el róla a papírt, és vidd fel rá a maradék egyharmad mázt egyenletesen és vékonyan. Ügyelj arra, hogy a felszíne sima maradjon. Így mehet a hűtőbe egy órára, majd karácsonyi szaggatóformákkal vágj belőle csillag, hold és egyéb karácsonyi mintát.
Tipp: ha a formákat langyos vízbe meríted, kevésbé tapad rá a tészta. A kivágott sütik mehetnek a sütőbe, és süsd 10-12 percig 160 fokon. Ha légkeveréses sütőben sütsz, ajánlott csak alsóval sütni, így a máz nem színeződik el. A tészta akkor van kész, ha széleit óvatosan el tudod választani a sütőpapírtól, míg a belseje még finom puha. Hagyd hűlni a tálcán harminc percig, aztán légmentesen zárd sütisdobozba, így akár két hónapig is eláll.

A fahéjas csillag elkészítési menetét is megosztotta a királyi család. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

Ha még több ünnepi édességet szeretnél készíteni, karácsonyi receptjeinkből biztosan tudsz válogatni!