Kézműves termékekkel és minőségi gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket péntektől a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren.

karacsonyi-vasar

Budapestet fesztiválkínálata teszi igazán vonzóvá, hiszen a kulturális rendezvénysorozatok mellett egész évben gasztronómiai és más jellegű fesztiválok várják a látogatókat . A Vörösmarty téri rendezvényen kizárólag kézműves termékekkel találkozhat a vásárló; a kiállítókat szakmai zsűri választja ki szigorú minőségi követelmények alapján.
Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője hozzátette: a város téli turisztikai kínálatának fontos eleme a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amelyet évek óta Európa tíz legjobbja közé sorolnak.
A hivatalos megnyitó ünnepséget szombat délelőtt tartják, majd a vásár során 160 kulturális és családi program is várja a közönséget.

karacsonyi-vasar-budapest
Novotny Antal, a Katlan Tóni fesztiválkonyhájának vezetője a vásár gasztronómiai kínálatáról szólva elmondta, elsősorban a hagyományos téli, karácsonyi ételek és italok bukkannak fel a standok étlapjain, de lesznek olyan újdonságok is, mint a málnapálinkás puncs vagy a meggyes forró sör.
Idén először könyvgyűjtést is szerveznek a rászoruló fővárosi szociális intézmények részére a vásáron, amelyre nyolc karitatív szervezetet is meghívtak.
A Budapesti Karácsonyi Vásár programjáról a http://budapestinfo.hu/hu/karacsonyi-vasar.html honlapon taláhatsz részletes információk