Ha szereted a békebeli desszerteket, akkor ne hagyd ki ezt az epertortát sem! Bár a boltban is kaphatsz tortalapot, érdemes a piskótát saját kezűleg elkészíteni, hisz képtelenség elrontani. A legegyszerűbb, ha a pillekönnyű vizes piskótára puding kerül. A vaníliás, a csokis és az epres is jó választás. Bármilyen alkalomra tökéletes desszert lehet.

A tésztához

  •  15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag pudingpor

A tetejére:

  • 25 dkg eper
  • 1 csomag tortazselé

A lisztet vegyítsd a sütőporral. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól a kétféle cukorral, majd öntsd hozzá a vizet. A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, és a lisztes eleggyel felváltva forgasd a tojássárgás keverékhez. Egy tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, majd egyengesd bele a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

A krémhez kevés tejet dolgozd simára a pudingporral. A maradék tejet tedd fel főni a cukorral, majd öntsd hozzá a pudingot, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ha kihűl a krém, kanalazd a tésztára, és rakd ki ízléses szerint eperrel.

A tortazselét készítsd el a csomagoláson található leírás szerint. Amikor kezd sűrűsödni, egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább négy órára.

Próbáld ki az epres sajttortát is! Ezt még sütni sem kell. 

Ellenállhatatlan epres sajttorta sütés nélkül: zselés réteggel még jobb