Időnként kifejezetten szórakoztató időtöltés kiszúrni, mikor tűnik fel egy-egy Disney szereplő egy másik rajzfilmben. Ezek közül válogattunk ki néhányat:

 

Hans (Jégvarázs) a Hős6osban

Úgy tűnik, Hans nem csak egy szemét alak, aki összetöri Anna hercegnő szívét, hanem egyben köztörvényes bűnöző is: a Hős6os című filmben láthatjuk, hogy a rendőrség is körözést adott ki ellene.

Aranyhaj (Aranyhaj és a nagy gubanc) a Jégvarázsban

Az elkötelezett Disney-rajongók között elterjedt elmélet szerint Aranyhaj és az Arendelle-i hercegnők rokonok, valószínűleg unokatestvérek. Eszerint Arendelle uralkodói párja Aranyhaj esküvőjére utazott el, amikor hajótörést szenvedtek – azt a hajótörést, amelyet A kis hableány elején láthatunk. Hogy az elméletből mi igaz, csak a készítők tudhatják, egy azonban biztos: Aranyhaj, immár rövid barna hajjal, megjelenik Elza koronázási ünnepségén.

 

Csipkerózsika rokkája az Aranyhajban

Szegény Aranyhajnak nem volt túl sok lehetősége elfoglalni magát a toronyba bezárva. Legfeljebb néha szőtt-font egy keveset – és pedig nem más eszközön, mint Csipkerózsika rokkáján.

Aladdin varázsszőnyege

Aladdin varázsszőnyege így vagy úgy, de több rajzfilmben is feltűnik. A hercegnő és a békában egy asszony az erkélyen porolja ki, a Vaianában más színekkel, de ugyanolyan mintával látható a törzs tagjainak a kezében.

A király és a nagyherceg (Hamupipőke) A kis hableányban

A kis hableányban Eric herceg Ariel helyett majdnem a gonosz Ursulát vette feleségül. Az egyik napról a másikra megrendezett menyegzőre így is messziről el tudtak jönni a vendégek – többek között a Hamupipőkéből ismert öreg király és nagyherceg is.

Sebastian (A kis hableány) az Aladdinban

Sebastianból már A kis hableányban is szívesen készített volna töltött rákot a francia séf, csakhogy az udvari zenemester nem adta könnyen magát. Három évvel később a Dzsinn rántotta elő a grimaszoló rákot egy szakácskönyvből, miközben plusz adalékként egy rövid időre a Ringat a víz című klasszikus csendült fel a háttérben.

Belle (A szépség és a szörnyeteg) A Notre-Dame-i toronyőrben

A Notre-Dame-i toronyőr Franciaországban játszódik, így aztán semmi meglepő nincs abban, hogy az utcán sétálva Belle is feltűnik – bár mintha a filmben arról lenne szó, hogy csecsemőkora óta nem járt Párizsban, így a jelenet az esküvője után történhetett. Bárhogy is legyen, Belle most sem tagadja meg önmagát, még séta közben is a könyvét bújja.

Az étkészlet (A szépség és a szörnyeteg) a Tarzanban

Az elvarázsolt étkészlet a dzsungel mélyén is megjelenik, csak itt egyikük sem beszél vagy énekel.

Zordon (Az oroszlánkirály) a Herkulesben

“Milyen jó padlószőnyeg lehetne belőle” – mondja Az oroszlánkirályban Zazu Zordonról, Mufasa király öccséről. A gonosz trónkövetelő a történet végén a mélybe zuhan, és úgy tűnik, utolérte a sorsa, mert a Herkulesben már valóban szőnyeg formájában találkozhatunk vele.

Mickey egér, Donald kacsa és Goofy A kis hableányban

Csak a legélesebb szemű rajongók szúrhatják ki, de bizony A kis hableány elején, a hangversenyes jelenetben – ahonnan ugye Ariel jól elkésik – a közönség soraiban ott van Mickey egér, Donald kacsa és Goofy is. Erre már tényleg nem lehet logikus magyarázatot találni az alkotók egyébként tényleg vicces poénkodásán kívül.