Karantén idején a különböző színházak jobbnál jobb előadásokkal, közvetítésekkel várják a családokat a számítógép és a tv elé. Klasszikus mesék, újdonságok is szerepelnek a kínálatban. A hétvégén visszatér a képernyőkre a leghíresebb egyfejű sárkány, Süsü is. Ezeket a programokat ne hagyd ki!

Süsü, a sárkány kalandjai szombattól az M2 gyerekcsatornán
Ideje: március 28. 19:00-tól
Szombat este 7 órától kilenc napon át láthatják a gyerekek Süsü, a sárkány kalandjait az M2 gyerekcsatornán. Magyarország egyetlen reklám- és erőszakmentes gyerekcsatornája továbbra is igényes szórakoztató tartalmakkal kívánja segíteni a gyermekek és szüleik otthoni időtöltését, ezért tűzte műsorára a tervezettnél hamarabb Csukás István sorozatát.
– Ugyan húsvéti ajándékként a tavaszi szünetre tartogatta a sorozat bemutatását az M2 gyerekcsatorna, de a gyerekek olyan bátran és felelősen állnak helyt az egészségügyi veszélyhelyzet hozta új élethelyezetekben, hogy úgy érezzük, helyén való előbbre hozni az ajándékot, így Süsü sárkány kalandjaival már március 28-tól találkozhatnak a gyerekek  – mondta Vass Éva, az M2 gyerekcsatorna igazgatója.
A Süsü, a sárkány kalandjai kilenc napon át láthatók, az első, 53 perces része szombaton 19 órakor, a nagyjából félórás epizódjai pedig vasárnaptól minden nap este 19.25-kor kezdődnek az M2 gyerekcsatornán.

Budapest Bábszínház: A legkisebb boszorkány
Ideje:
március 28. 11.00
A 70 éves Budapest Bábszínház szombaton ismét 2 bábelőadást tesz elérhetővé Youtube csatornáján. 11 órakor Lázár Ervin meséjét, A legkisebb boszorkányt. A gyerekek körében is kedvelt író ezt a történetet népmesei motívumokból szőtte, de csavart rajta egy nagyot és Király Kis Miklós, a hős helyett Amarillát, a kis boszorkányt tette meg főszereplőnek. Seprűn lovagoló boszorkányok, láncra vert sárkány, szélsebesen vágtató táltos lovak elevenednek meg a fordulatos történetben, amely a rengeteg kaland, csoda és átváltozás mellett leginkább mégis a szerelemről és az önfeláldozásról szól. Lengyel Pál nagy sikerű előadását felújított változatban, új szereposztással, de a klasszikus látványvilágot megtartva 2015-ben tűzte újra műsorára a színház.
Ide kattints majd az előadásért!

Vaskakas Bábszínház: Paradicsomleves Betűtésztával
Ideje:
március 29. 11.00
Ki emlékszik az ovisteára? Hát a tojáslevesre? És a paradicsomos káposztára? Meg a tejbegríz-összekavarásra? Meg a mackósajt-pucolásra? Meg a kakaóscsiga-szétgöngyölésre? Meg a szilvásgombóc-magköpködésre? Meg a körözött-otthagyásra? Meg a betűtészta-kirakósozásra? Ki ne emlékezne a legjobb menzás mulatságokra! Kis és nagy gyerekek, ide, ide!
Vaskakas Bábszínház zenés revüje vasárnap 11 órától látható.
Itt tudod majd megnézni!

Ciróka Bábszínház: Égi és földi kalandok angyalszárnyon
Ideje: március 29. 10.30
Az angyalok jók. Mennyei harmóniákat énekelnek, tökéletes, felhő-alakú felhőket göndörítenek, ők vigyáznak a csillagokra az égen és az emberekre a Földön. Egy angyal maga a megtestesült jóság, bölcsesség és nyugalom. Vagy legalábbis annak kellene lennie…
Történetünk hőse egy kisangyal, Theo. Kissé hamisan szól az éneke, unja a tökéletes felhőket és nem igazán képes bárkire, vagy bármire vigyázni. Saját magára a legkevésbé. Így eshet meg, hogy Theo egy nap véletlenül elveszít egy csillagot. Leszáll a Földre, ahol egy nyüzsgő város zűrzavarában találja magát. Az idő gyorsan telik, neki pedig meg kell keresnie az elveszett égitestet napnyugtáig… És ez csak a kalandok kezdete.
További információért kattintsatok ide!

Ha hétvégén szívesen kézműveskednétek a gyerkőccel, készítsétek el ezt a bájos vázat dunsztosüvegből!  

 

Bájos nyuszis váza befőttesüvegből: a gyerkőccel is elkészítheted húsvétra