Pont 15 éve, hogy a szerelmünk lapjai debütált a mozikban. Azóta legalább egyszer megnézzük minden évben, sírunk rajta, nevetünk, és erőt merítünk belőle. Hisszük, hogy a szerelem a mindent legyőz, még a legnagyobb nehézségeket is. Még mindig imádjuk Ryan Goslingot, akit tulajdonképpen ennek a filmnek köszönhetünk. Nem mindenki tudja, hogy partnerével Rachel McAdamsszel először utálták egymást, majd a valós életben is évekig együtt voltak. Nicholas Sparks, a film alapjául szolgáló sikerkönyv szerzője azóta is termeli a szívet melengető könyveket. Összegyűjtöttük kedvenc idézeteinket, érdemes mindet elolvani…

1. “Az igazi szerelem felemel, és mindig többre sarkall. Lángra lobbantja szívünket és békét teremt az elménkben. Te ezt tetted velem, és remélem, én is ezt tettem veled.”

2. “A szerelmünkkel mindent elérhetünk, amit szeretnénk.”

3. “Már nem vagyok szomorú, mert tudom, hogy ez igazi szerelem volt. És ha egyszer a távoli jövőben találkozunk az új életünkben, boldogan fogok rád mosolyogni, és majd eszembe jut, hogyan hevertünk a fák alatt, miközben megtanultunk szeretni.”

4. ,,Nem sok mindenben értettek egyet. Tulajdonképpen semmiben. Állandóan veszekedtek. Minden nap sértegették egymást. De a nézeteltéréseik dacára egy dolog közös volt bennük: imádták egymást.”

 

5. “Mindegy, mi történik velünk, minden nap, amit veled tölthetek, életem legjobb napja.”

6. “Semmi nem múlik el, minden megmarad, bár a test lomha, fáradt, elnyűtt, régi tüzek parazsa még mindig benne ég, és újra lángra kél.”

7. “Ő tett azzá, aki vagyok, őt a karjaimban tartani természetesebb volt számomra, mint a saját szívverésem.”

 

8. “Azt hiszem, a szerelem mindenre képessé tesz bennünket, amit csak akarunk.”

9. “Nem vagyok különleges. De egyvalamiben sikeresebb volt az életem nagyon sok más emberénél: szerettem valakit, teljes szívemmel és lelkemmel; és nekem ennyi elég.”

 

10. “Nem élhetsz mások elvárásai szerint. Azt kell tenned, amit te helyesnek gondolsz, még akkor is, ha ezzel megbánthatsz olyanokat, akiket szeretsz.”

Gondoltad volna, hogy a Szex és New York elmúlt 20 éves? Ezeket még lehet, hogy a legnagyobb rajongók sem tudják a sorozatról!

 

20 érdekesség a 20 éves Szex és New Yorkról: bőven tartogat meglepetéseket