Ha beülsz a Múlt karácsony romantikus vígjátékra, garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz. Az idei év legjobb karácsonyi mozijaként beharangozott romcomot George Michael slágere, a Last Christmas ihlette, és az alkotógárdában is rengeteg sztár helyet kapott. Már most az Igazából szerelem riválisaként emlegetik, és biztosak lehetünk benne, hogy hosszú évekig nem múlhat majd el nélküle a szeretet ünnepe. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a filmmel kapcsolatban.

– A “Last Christmas” a híres angol popduó, a Wham! nagy slágere, amit az Epic Records dobott a piacra 1984 decemberében. George Michael írta és készítette, és eredeti kiadása óta számos zenész feldolgozta, így Gwen Stefani, Rita Ora vagy Taylor Swift.

– Már 8 évvel ezelőtt felmerült az az ötlet, hogy filmet készítsenek a Wham! slágeréből. A népszerű és elismert színésznő, Emma Thompson – George Michael támogatásával – vállalta a forgatókönyv megírását, a rendezői munkára pedig Paul Feigt kérték fel. A világhírű zenész egyetlen feltétele az volt, hogy a filmben foglalkozzanak a hajléktalansággal is. Haláláig George Michael aktívan részt vett a film előkészítésében.

–  Az egyik dal egy vadonatúj, korábban soha nem hallott George Michael szám. Ezt a film utolsó jelenetében hallhatjuk.

– Akárcsak az Igazából szerelem, A múlt karácsony is Londonban játszódik. Felfedezhetünk számos ismerős helyszínt, de a világváros eddig ismeretlen arcát is láthatjuk egy-egy jelenetben. A filmet tavaly év végén kezdték forgatni a londoni karácsonyi ünnepi pompában.

– A női főszereplő, Emilia Clarke a Trónok harcával robbant be a köztudatba. Az életben igazán bohókás, vidám, és ezt az arcát végre ebben a filmben megmutathatta. Könnyű azonosulni a csetlő-botló lánnyal, egyszerűen nem lehet nem szeretni. Ezúttal Henry Golding a partnere, aki egyre felkapottabbá válik, már Guy Ritchie is felfedezte. A romantikus moziban egyébként Emma Thompson is feltűnik.

A történetről: Múlt karácsony (112 perc)
Kate csengettyűs cipőben csetlik-botlik London-szerte és a saját rossz döntései között. Ő ugyanis egy egész évben nyitva tartó karácsonyi boltban dolgozik manóként – ez a munka szintén nem volt a legjobb döntés. Tom túl szép, hogy igaz legyen, amikor besétál az életébe, és elkezd átlátni a falakon, amelyeket Kate maga köré épített. Miközben London átalakul az év legcsodálatosabb időszakában, ennek a két fiatalnak csak nem akar összejönni semmi. Ám néha hagyni kell, hogy a hó ahogy esik, úgy puffanjon, néha a szívedre kell hallgatnod… és kell, hogy legyen hited. Ezt a csodás romantikus komédiát, melyet a George Michael szám ihletett, az Oscar-díjas Emma Thompson (Értelem és érzelem, Igazából szerelem, Bridget Jones babát vár) írta, Paul Feig (Egy kis szívesség, Koszorúslányok, A kém) rendezte, a főszereplők pedig Emilia Clarke (Trónok harca) és Henry Golding (Egy kis szívesség, Crazy Rich Asians). A filmben George Michael zenéje hallható, ráadásul eddig kiadatlan dalok is a legendás Grammy-díjas művésztől, aki több mint 115 millió lemezt adott el ikonikus pályája során.

Láttad már az előzetest? 

Az Igazából szerelem is kihagyhatatlan a karácsonyi időszakban. Összegyűjtöttünk olyan érdekességeket, amiket lehet, hogy a legnagyobb rajongók sem tudnak.

12 érdekesség az Igazából szerelemről: ezeket tudnod kell a folytatás előtt (+az új rész)