Hihetetlen, hogy már több mint 13 éve mutatták be az Igazából szerelem romantikus komédiát. Azóta nincs nélküle karácsony, igazán komoly csajos összejövetel, és ha jobb kedvre akarsz derülni, akkor is számíthatsz rá. Egyszerűen képtelenség megunni. Most pedig körömrágva várjuk, hogy a britek után mi is lássuk a második, mini epizódot.

Az Igazából szerelem folytatását március 24-én, az adománygyűjtő Red Nose Day jótékonysági rendezvény keretein belül  mutatták be a BBC One csatornán. Téged is érdekel, mi lett az egykori kedvencekkel? Ki maradt együtt régi szerelmével? Hogy telnek a régi szereplők mindennapjai? Állandóan vitatkoznak, vagy azóta is boldogok? Ez kiderül a 10 perces filmből. Azt már tudjuk, hogy a legtöbb főszereplőt viszontláthatjuk. Az is biztos viszont, hogy nem szerepel Emma Thompson,  aki az azóta elhunyt Alan Rickman feleségét játszotta. Íme, a legérdekesebb tények, kulisszatitkok az első rész forgatásáról!

1. Az Igazából szerelem nyitó- és zárójelenete valódi emberekről és valódi érzelmekről szól. A film készítői rejtett kamerákkal forgattak egy héten keresztül a Heathrow reptéren. A képsorokat látva kijelenthetjük, igen, a szeretet és a szerelem mindenhol körülvesz minket.

2. Benned is kitörölhetetlen nyomokat hagyott Hugh Grant tánca? A még mindig sármos színész tartott a jelenttől, addig húzta a felvételt, ameddig csak tudta, konkrétan az utolsó forgatási napig. Ám a végére nagyon belejött a popsirázásba, és még dalra is fakadt. Utólag bevallotta, élvezte a felvételt. Jó, hogy kötélnek állt, a film kevesebb lenne nélküle.

3. A tó, amibe Jamie és Aurelia beleugrott, hogy megmentsék a készülő könyv kéziratát, mindössze 45 centi mély! Colin Firth és Lúcia Moniz remekül elhitették velünk, hogy úsznak. Pedig térden állva lubickoltak. Ráadásul a tó környéke tele volt szúnyoggal, Colin Firth-öt annyi csípés érte, hogy a fogatás után orvosi ellátásra szorult.

4. Liam Neeson szájából többször is fogpiszkáló lóg a filmben. Erre állítólag azért volt szükség, mert a színész közvetlenül forgatás előtt szokott le a dohányzásról, és ez egyfajta pótcselekvés volt számára.

5. Még mindig képes vagy eláztatni egy csomag zsebkendőt, amikor Andrew Lincoln (Mark) szerelmet vall Keira Knightley-nak (Juliet)? A színész büszke, hogy a sorokat nem grafikusok, hanem ő vetette papírra.

6. Az „actually love” azaz „igazából szerelem” 23-szor hangzik el a filmben 22 színész szájából.

7. Nagyon sok pasi irigyelte Colint, azaz Kris Marshallt, amikor három amerikai szuperbombázó elcsábította. A színész annyira élvezte a helyzetet, hogy nagylelkűen lemondott az aznapi gázsiról.

8. A film sok jelenetét éjszaka forgatták, hogy a stáb elkerülje a nagy tömeget. A felvételek alatt ugyanis már kezdetét vette a karácsonyi őrület. Így például az áruházakban megmozdulni sem lehetett, nemhogy forgatni.

9. A film eredetileg még 4 szerelmi szálat tartalmazott volna. Kettőt már a forgatás előtt elvetettek, a másik kettőt felvették ugyan, de később megváltak tőlük, mert túl hosszúra nyúlt volna a film. Így nem láthatjuk a mogorva, leszbikus iskolaigazgatónő történetét, amint nagy odaadással és emberséggel ápolja haldokló szerelmét. A másik történet egy afrikai párról szólt volna, akik az éhínség idején segítették egymást. A filmkészítők azért ezeket a részeket vétózták meg, mert nem akarták túlságosan sokkolni a nézőket a karácsonyi időszakban.

10. Eredetileg nem Claudia Schiffer szerepelt volna a filmben. Richard Curtis rendező a modell hasonmását kereste. Mivel nem talált a szerepre alkalmas hölgyet, felajánlotta Claudiának a szerepet.

11. Az édes kisfiút, Samet eljátszó Thomas Brodie-Sangster a valóságban is rokona Hugh Grantnek, méghozzá a másod-unokatestvére.

12. Senki nem akart hinni a fülének, amikor Joanna elénekelte az All I want for christmas is you számot, annyira tökéletesen hangozott a dal a fiatal színésznő szájából.

Itt megnézheted az új részt is!

Love Actually 2017 update by TheBestViews