Nemrég tértél vissza a munka világába, és állandó lelkiismeret-furdalás gyötör a gyerkőc miatt? Folyton kapkodsz, otthon is mindig a munkahelyi kihívásokon jár az agyad? Úgy érzed, nem sikerül megtalálni az egészséges egyensúlyt család és karrier között? Akkor ezek az újévi fogadalmak neked szólnak.

Cocktail Glass Emoticon Nem érzek bűntudatot, amikor a gyerkőcöt a bölcsiben/oviban hagyom. Tudom, hisz sokszor megbizonyosodtam arról, hogy a csemetém jó kezekben van, a barátok között igazán nagyszerűen érzi magát. Tisztában vagyok azzal, hogy az elválási cirkusz nekem szól, és nem annak, hogy rossz neki az oviban/bölcsiben.

Cocktail Glass Emoticon Próbálok még többször “nem”-et mondani a munkával kapcsolatban és a maximalista családtagoknak is.

Cocktail Glass Emoticon Idén már tényleg nem halogatom tovább egy tuti naptár/rendszerező beszerzését. Ebben pontosan vezethetem a megbeszéléseket, tárgyalásokat, fontosabb eseményeket, munkahelyi és ovis programokat.

Cocktail Glass Emoticon Amikor dolgozom, csak a munkára fókuszálok. Próbálok nem minden percben a gyerekre gondolni.

Cocktail Glass Emoticon Otthon csak a családdal foglalkozom, telefon, net, tévé kikapcs. Nem görcsölök azon, milyen új üzeneteket kapok Facebookon, vagy a Skype-on milyen probléma megoldását várja tőlem azonnal a szingli, otthon unatkozó kolléganő.

Cocktail Glass Emoticon Amikor gyermekem szeretne valamit mondani, rögtön meghallgatom. Ne válaszolom neki többé, hogy még öt percig hagyjon dolgozni.

Cocktail Glass Emoticon Minden héten szervezek egy különleges családi programot, pl. színház, mozi, baráti összejövetel, játszóház, új játszótér felfedezése…

Cocktail Glass Emoticon Eddig kapkodva indult a nap, mostantól kicsit korábban kelek, és türelmesebb, nyugodtabb leszek reggelente indulás előtt.

Cocktail Glass Emoticon Nem akarok mindenben tökéletes lenni, úgysem sikerül. Nem akadok ki rendszeresen, ha nincs otthon 100 százalékos rend és patyolattisztaság.

Cocktail Glass Emoticon Lassítok kicsit, jobban odafigyelek az egészségemre, no meg persze a gyerekekére is. Sőt, az egész család sokkal fittebb lesz.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés