Egész nyáron különleges programokkal és garantált felfrissüléssel várja a látogatókat

A tökéletes palacsinta receptje: puha, vékony, de nem szakad
Tippek a tökéletes palacsintához:
– Ne legyen se túl híg, se túl sűrű a tészta. Ha szükséges, adj hozzá még keves szódavizet, vagy szórj hozzá lisztet.
– Keverj a tésztába is kevés olajat, így kevesebb kell a serpenyőbe, és nem fog leragadni.
– A szódavizet ne hagyd ki, lazítja a tésztát, ettől lesz légies és vékony.
– A megfelelő hőfok kulcsfontosságú: a túl forró serpenyőben megég.
– Keverd át többbször a tésztát. A liszt leülepszik, így az utolsó darabok is ugyanolyan finomak lesznek.
Töltheted lekvárral, kakaóval, túróval, Nutellával, vagy akár egymásra is rétegezheted a kész palacsintákat.
A palacsinta receptje
Hozzávalók (kb. 12-15 db palacsintához):
- 25 dkg finomliszt
- 3 dl tej
- 2 dl szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
- 2 db tojás
- 2 evőkanál olaj a tésztába
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- sütéshez kevés olaj
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a tojásokat a tejjel, a sóval és a cukorral. Fokozatosan rakd hozzá az átszitált lisztet, hogy csomómentes legyen.
A végén öntsd hozzá a szódavizet és az olajat, majd óvatosan keverd el. Hagyd állni a tésztát legalább 30 percig.
Egy jó minőségű, tapadásmentes palacsintasütőt forrósíts fel, és kenj ki egy kevés olajjal. Önts a serpenyőbe egy merőkanálnyi tésztát, és gyors mozdulatokkal oszlasd el.
Amikor a palacsinta szélei elválnak a serpenyőtől és a teteje nem folyós, egy lapáttal óvatosan fordítsd meg, majd süsd a másik oldalát is kb. 20-30 másodpercig.
A kakaós tésztájú palacsintát is próbáld ki!
Mennyei kakaós tésztájú palacsinta: remek választás a palacsintanapra
Fotó forrása: Freepik
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg barátaiddal!
Ne maradj le többi írásunkról sem, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!
Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/anyanetmagazin/