Legyen szó akár felnőttről, akár gyerekről, a Nutellának senki nem tud ellenállni. A krémes, csokis, mogyorós édességet a bolti ár töredékéért, fél órán belül elkészítheted. Most kellemes őszi séta során saját magad is beszerezheted a török mogyorót. Érdemes pirítva tenni a Nutellába, sokkal finomabb, teltebb lesz az íze. Tepsibe helyett száraz serpenyőben is megpiríthatod. Jól jön kenyérre, kalácsra, sütikbe, sőt gasztroajándéknak is kitűnő.

Házi Nutella receptje

Hozzávalók: 

  • 30 dkg tejcsoki
  • 15 dkg török mogyoró
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet só

Az elkészítése:

A mogyorókat rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon pörköld körülbelül nyolc-tíz percig. Amikor a külső héjuk megbarnul, vedd ki a sütőből. Rakd egy tálcára, és konyharuha segítségével dörzsöld le a héjukat.

A csokit vízgőz felett olvaszd fel. Amikor a mogyoró kihűl, rakd aprítógépbe. Dolgozd össze jól két-három perc alatt. Tedd hozzá a kakaóport, az olajat, a cukrot, a sót. Addig turmixold, amíg krémes nem lesz. Végül keverd hozzá az olvasztott csokit is. Töltsd teljesen tiszta üvegekbe, és jól zárd le.

Ha szeretnéd, akár a csokis kekszet is feldobhatod házi Nutellával. Ez a süti eteti magát. 

Fantasztikus nutellás-csokis keksz: ünnepeld ezzel a nutella világnapját!