A nagy melegben a gyerekek akár órákon át kedvükre pancsolhatnak, sőt a víz segít elviselhetőbbé tenni számukra is a mindennapokat. A vizes játékoknak mindenki nyári bakancslistáján szerepelniük kell, hisz a kicsik mellett a felnőttek is garantáltan élvezik.

Játszhatjátok kerti partin, piknikezéskor, de szülinapi buliba is tökéletesek. Ráadásul mind könnyen hozzáférhető, olcsó és szórakoztató. A legfőbb kellékek: vízipisztoly, vízibomba, strandlabda, vödör, műanyag poharak, és indulhat is a móka.

Strandlabda boogie
Dobjatok a medencébe felfújható strandlabdát. Célozzatok rá vízipisztollyal, és juttassátok az előre kijelölt helyre. Akár csapatok is versenyezhetnek. Jó móka és igazi csapatsport. Ha nincs medence, a gyerekek füvön is terelgethetik a labdát.

Várromboló vízipisztollyal
Építsetek egy nagy várat, tornyot műanyag poharakból. A gyerekek vízipisztollyal célozzanak rá, és rombolják le.

Vödörből vödörbe
Alakítsatok legalább két csapatot. Minden résztvevőnél legyen egy vödör vagy egy pohár. A kezdő játékos vödrét töltsétek meg vízzel, és az öntse át a vizet a feje fölött a mögötte ülő vödrébe. A lényeg, hogy minél több víz maradjon az utolsó játékosnál.

Vízi akadálypálya
A gyerekek imádnak egymással versenyezni egy jól kialakított víz akadálypályán. Bevethettek medencét, kerti eszközöket, padokat, székeket, vízibombát. A gyerekek csúszkálhatnak, mászhatnak, dobhatnak kedvükre, a végén medencébe is ugorhatnak. Ha van kerti locsoló, az is a pálya része lehet.

Add át a vízibombát
Rendezzétek a résztvevőket kétfős csapatokba, és állítsátok a játékosokat egymással szembe. Adjatok minden csapatnak egy-egy vízibombát, amit a játékosok egymásnak dobnak. Minden sikeres dobás után hátralépnek egyet, így a köztük lévő távolság egyre nő. Az a csapat nyer, amelyik a legtávolabb dobja el a bombát anélkül, hogy azt felrobbantaná.

Vízibomba pinata
Töltsetek meg annyi vízibombát, ahány résztvevője van a játéknak. Érdemes nagyobb bombákat bevetni, vagy akár lufit megtölteni vízzel. Kössétek a bombákat egy fára. Fogjatok egy-egy botot vagy fakanalat, és üssétek szét a lufikat. Az nyer, akinek először szétdurran a bombája.

Célbadobás vízibombával
Csak néhány megtöltött vízbombára és vödrökre lesz szükség. Utóbbiakat állítsátok egymás mellé vagy mögé. A gyerekek felváltva dobják a bombákat a vödrökbe. Az a nyertes, aki a legtöbb lufit dobja a vödörbe.

Másik variáció:
Kis lavórokat, vödröket, műanyag tányérokat rakjatok egymás mögé. Rá is írhatjátok, melyik mennyit ér. A legközelebbi 25 pontot, aztán 50-et, így tovább. Dobjon mindenki ötöt, és adjátok össze a dobások értékét. Az nyer, akinek a legmagasabb a pontszáma.

Ha akár medencés bulit, akár más témájú kerti partit vagy szülinapi bulit rendeznél, de segítségre van szükséged, nézz körül itt!

Tematikus szülinapi zsúrok