Nyakunkon a vámpírok, a boszorkányok éjszakája, a gyerekek már a Halloween lázában égnek. Az amerikai és az angol hagyományok hozzánk is begyűrűznek, így egyre többen öltöznek ijesztő jelmezekbe, hogy elűzzék a gonosz szellemeket. A baráti összejövetelekről nem hiányozhatnak a vicces, szellemes partijátékok sem. Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket, ezekkel a rém egyszerű játékokkal könnyű lesz vidámságot csempészned a szürke őszi mindennapokba.

Almahalászat: a legősibb halloweeni játék

Az almahalászatnak több évszázados hagyománya van. A régi kelta őszi játék halloweeni partikon nagy kedvenc, pedig régen inkább szerelmesek játszották. A lányok titokban megjelölték az almájukat, mielőtt egy hordó vízbe dobták. A legényeknek a fogaikkal kellett kivenniük a gyümölcsöt. Akinek az almáját kihalászták, azzal nagy eséllyel jöttek össze.
Ma már inkább a gyerekek játsszák, és több változatban hódít. Vesd be te is, halloween-partikon, a siker garantált!
Tegyél mindenki elé egy vízzel megtöltött tálba vagy kisebb lavórba ugyanannyi almát. A gyerekeknek hátratett kézzel, szájjal, azaz inkább fogakkal kell kihalászniuk az almákat. Az nyer, aki hamarabb kiszedi az összeset, vagy meghatározott idő alatt többet összegyűjt. Persze le is egyszerűsítheted a játékot. Mindenki halásszon ki egyet a lehető leggyorsabban. Ha szeretnéd megkönnyíteni a kicsit dolgát, olyan almákat tegyél a tálba, amiken van kis szár.

Frankenstein tekebajnokság: ki dob a legjobban?

Van otthon elfekvőben néhány konzervdobozod?  Készíts belőlük vicces halloweeni figurákat. Befestheted, de akár krepp-papírt is ragaszthatsz a dobozokra. A tök, a múmia, a szellem, a fekete macska is egyszerűen kivitelezhető. Legalább öt dobozra lesz szükség, de minél több, annál jobb. Rakd őket egymásra, több sorban sorban legyenek a „tekebábuk”. Egy kisebb labdával kell rájuk célozni. Az nyer, aki a legtöbb dobozt ledobja. Jó motiváció lehet, ha a dobozok alá apró édességeket is rejtesz.

Vicces múmiák wc-papírból 

Lesz móka-kócagás ezerrel, ha beveted ezt a rém egyszerű játékot. Néhány tekercs wc-papírra van csupán szükség hozzá, meg vállalkozókedvű gyerkőcökre, akik szívesen változnak múmiává. A többieknek pedig be kell tekerni őket úgy, hogy minél kevesebb látszódjon ki belőlük. Játszhatják párban és csoportokban is. Kaphat pontot a leggyorsabb, és az is, aki legjobban betekeri a társát. Érdemes a tekercselést a lábaknál kezdeni. Lehetőleg vastagabb wc-papírt válassz hozzá, mert könnyen szakad. A tekercselés után a múmiák életre kelhetnek.

Tök jó kísérlet: látványos és szórakoztató halloween-vulkán

Csempéssz egy kis tudományt is játékokba. Erre a látványos kísérletre sokáig fognak emlékezni. A hozzávalók pedig valószínűleg mindenki konyhájában megtalálhatóak. Faragj ki a gyerkőcökkel tetszőlegesen egy tököt, a belsejét kanalazzátok ki. Fontos, hogy levehető legyen a „kalapja”.
Hozzávalók:

– 3 evőkanál szódabikarbóna
– 1.5 dl 20 százalékos ecet
– néhány csepp ételfesték

A gyerekek szórják a tökbe a szódabikarbónát. Egy edényben keverjék össze az ecetet és az ételfestéket, majd öntsék a szódabikarbónára. Néhány másodpercen belül megkezdődik a kémiai folyamat. A tök száján-orrán elkezd kitörni a láva, vagy ahogy a gyerekek szívesen fogalmaznak, a tök „kiokádja” a habot. Érdemes az ecetet kisebb adagokban önteni a tökbe. Ebben a reakcióban szén-dioxid gáz keletkezik. Bár ezekkel a hozzávalókkal a kísérlet nem veszélyes, érdemes szülői felügyelettel végezni.

Ifjú riporterek halloweeni mókázása!

A játékokat és a kísérletet ifjú riportereink is kipróbálták. Rozi, Ati, Misi és Petya most először jelentkeznek az Anyaneten, de nem utoljára. Különféle izgalmas szituációkba keverednek, interjúkat készítenek, érdemes őket figyelemmel kísérni.

Ha még kell néhány ötlet a Halloween-partihoz, itt biztosan találsz!

Tuti tippek, hogy Te szervezd a legjobb Halloween-partit!