Ha Halloween-lázban égtek, vagy az őszi szünetben szeretnétek alkotni valami izgalmasat, akkor vessétek be ezeket az ötleteket! A kézlenyomat-szellemek, az almanyomdából készült tökök egyszerűek, a legkisebbekkel is kipróbálhatjátok. A gurigákból pedig bármilyen halloweeni figurát kreálhattok. Az alkotás ügyesíti, szórakoztatja, inspirálja a gyerkőcöket.

Tök almanyomdából

Szükségetek lesz egy félbevágott almára, egy papírlapra, ragasztóra, narancssárga festékre, egy ollóra, egy zöld zseníliadrótra és műanyag szemekre. A félbevágott almákat kenjétek be narancsárga festékkel, és nyomjátok egy papírra. Amikor a festék megszárad, ragasszátok rá a szemeket, és a tök szárát, azaz a zseníliadrótot. 

Halloweeni szellem tenyérlenyomattal

Amire a legnagyobb szükség lesz, az a gyermek tenyere. Kenjétek be fehérrel, és nyomjátok egy színes papírra. Három szellem is elfér egy lapon. Hagyjátok megszáradni, majd feketével fessetek szemeket, szájat.

Halloweeni szörnyek gurigából

Ezek a cuki szörnyecskék pillanatok alatt elkészíthetőek, és akár a legkisebb gyerekeknek is sikerélményt jelentenek. A hozzávalókat – a papírgurigákat, a festékeket, a színes papírokat is biztos, hogy otthon is megtaláljátok. A szörnyek bármilyen színűek lehetnek – minél élénkebbek, annál jobbak- , kaphatnak akár több szemet is.  A gurigát befesthetitek, vagy akár papírral be is vonhatjátok. Halloweeni dekorációként tökéletesek a lakás bármely pontján. Ha belejöttök az alkotásba, boszorkányok, denevérek is készülhetnek gurigából.

Készítsetek Halloweenre cuki kísértetet is gézből! A pontos leírást itt találjátok!