A nálunk is egyre népszerűbbé váló Halloween-partik elképzelhetetlenek ijesztő figurák, denevérek, szellemek, fekete macskák, boszorkányok nélkül.  Nem kell nagy beruházás, vagy sok munka ahhoz, lakásodat feldobd néhány egyszerűen megvalósítható dekorációval.

A kis halloweeni szellemek mindenki tetszését elnyerik. Az elkészítésükhöz nem lesz szükséged túl sok különleges alapanyagra. Hobbiboltban is beszerezhetsz flakonos textilkeményítőt, egy kis darab géz pedig lehet, hogy még az otthoni elsősegélyládában is akad.

Amire szükséged lesz:

  • egy magas nyakú pohár
  • flakonos textilkeményítő
  • egy nagyobb darab géz
  • egy olyan kerek tárgy, amit rá tudsz helyezni a pohár szájára
  • olló
  • fekete kartonpapír vagy fekete filctoll

A szellem elkészítése:

 


1. A pohár szájára helyezd rá a kerek tárgyat. A képen stílszerűen egy apró Halloween-tök látható, de nyugodtan használhatsz kislabdát is. Ha nem passzol a méret, és nehezen marad meg rajta, ragaszd oda celluxszal. Ez lesz a szellem feje.

2. Vegyél egy darab gézt, ha szükséges, hajtsd félbe, és helyezd a pohárra. A gézt akkorára vágd, hogy alul körbe „talpat” is tudj készíteni a szellemnek, amin megáll. A redőket formázd kedved szerint úgy, hogy kísértet alakot kapjon a bábu.

3. A megformált szellemet fújd be jó sok textilkeményítővel, és hagyd megszáradni. Ha először nem elég merev, megismételheted a műveletet. Ha száradás után jól tartja a formáját, óvatosan emeld le a pohárról.

4. A szemeket és a mosolygó szájat kartonpapírból vagy textilből vágd ki. Ehhez használhatsz fekete filctollat vagy fekete kartont. Még viccesebbé teheted a szellemedet, ha műanyag szemeket használsz hozzá. Belülről elektromos mécsessel megvilágíthatod a szellemet.

Ha még tökfaragás előtt állsz, ezt ne hagyd ki! Néhány hasznos tanácsot, bevált praktikát is kapsz, hogy minél egyszerűbb dolgod legyen!

Töklámpás készítése lépésről lépésre: már a tök kiválasztása is fontos