Pénteken nyit az Advent Bazilika és a Vörösmarty Classic Xmas:
Roppanós spárgás batyu leveles tésztából: sajt és bacon is kerül bele
A tavasz egyik kiváló alapanyaga az alacsony kalóriatartalmú, vitaminokban, ásvány anyagokban gazdag spárga, melyet rendkívül változatosan készíthetünk el. Kiváló krémlevesnek, köretnek, tölteléknek, sőt izgalmas baconbe göngyölve és leveles tésztában sütve is.
Ebben a receptben a spárga, a ropogós bacon és a krémes sajt találkozik. Ha bolti leveles tésztát használsz, villámgyorsan elkészül.
Spárgás batyu leveles tésztából
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag spárga
- 10 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg sajt
- 1 tojás a tészta megkenéséhez
- só és bors ízlés szerint
- szezámmag
Elkészítése:
A zöld spárgát tisztítsd meg, a fás végeit törd le. Egy fazékban forralj vizet, és dobd bele a zöldségeket, majd főzd öt percig. Ezt követően szedd ki a spárgákat, öblítsd le hideg vízzel, és egy konyharuhán csepegtesd le.
Ha szükséges, a leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyforma nagyságú négyzetekre. Egy átlagos leveles tésztából 6 darab 12×12 centis négyzetet kapsz. Mindegyikre rakj egy szelet bacont, kb. három darab spárgát, és szórd meg reszelt sajttal. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal. A tészta két ellentétes csücskét hajtsd egymásra, a széleit nyomkodd össze az ujjaiddal, hogy a batyu jól záródjon.
Helyezd a kis tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. A batuykat kend meg villával felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg barátaiddal!
Ne maradj le többi írásunkról sem, csatlakozz Facebook közösségünkhöz!
Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/anyanetmagazin/