Kicsik és nagyok is bepillantást nyerhettek, hogy milyen az élet a Gyermekvasúton. Az érdeklődők a nyílt napon megnézhették a Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit, nyomtathattak jegyet, felpróbálhatták az egyenruhát és kisfilmeket nézhettek a mozikocsiban.
Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthattak, betekinthettek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszereléssel végezhették a jegyvizsgáló teendőit.

A nyílt napon járműbemutatóval is várták az érdeklődőket: kívül-belül meg lehetett tekinteni a 90 éves kis szalonkocsit, a teljes felújítás után idén télen ismét szolgálatba álló nagy szalonkocsit, illetve a hóekével felszerelt Mk45-ös dízelmozdonyt, és kiállították a LEGO-külsőt viselő C50-es kismozdonyt.

A gyermekvasútnak jelenleg 500 aktív tagja van. Rendszeresen képeznek kis vasutasokat, a következő tanfolyam február 2-án indul.
Váczi Viktor, a Gyermekvasút sajtóreferense elmondta, a vasútnál dolgozó felnőtt kollégák mintegy fele is gyermekvasutasként kezdte pályafutását. Azt is hozzátette, hogy a kisebb gyermekek általában a vonaton szeretnek szolgálatot teljesíteni, míg a nagyobbak a forgalmi irodában dolgoznak szívesebben.
Gyermekvasutasnak a 4., 5. és 6. osztályos jó tanulók jelentkezhetnek a www.gyermekvasut.hu oldalon. Az orvosi alkalmassági vizsgálaton is meg kell felelniük, és a szülő és az iskola ajánlására is szükség van – közölte a sajtóreferens.

Fotók és forrás: MTI

Ha pedig télen a budai hegyekben jársz, keresd fel a közeli szánkópályákat!

A legjobb budapesti szánkópályák: ide érdemes menni, ha jót akar csúszni a család