Idén ugyan kicsit más köntösben, de ugyanolyan lendülettel, ínyenc kürtőskalács különlegességekkel és szórakoztató programokkal vár mindenkit a Kürtőskalács Fesztivál helyett életre kelt Édes Mackó Kürtőskalács Hétvége az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában október 9-11. között. Ez a 8. kürtőskalács ünnep, ezért 8 meglepetéssel is készül a Vitéz Kürtős csapata.

– Mivel idén rendeztük volna meg a 8. Kürtőskalács Fesztivált, ezért arra gondoltunk, hogy az Édes Mackó Kürtőskalács Hétvégén 8 meglepetéssel kedveskedünk a látogatóknak az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában. Kitelepül a Vitéz Kürtős Ízbomba standja, ahol a különleges ízű kürtőskalácsok kedvelői élvezhetik a málnás, epres, citrusos, csokicseppes, pörkölt mogyorós, chilis-csokis, cappuccino-s és egy vadonatúj ízesítésű kürtőskalácsot, amit csak pénteken leplezünk le. A második meglepetés, hogy az Édes Mackó kínálatában fesztivál körülmények között is bemutatkoznak az új, népszerű kürtőskalács desszertek, a Kürtős Szelet és a Mese Habbal őszi verziója – avat be a hétvége programjaiba András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatója.

Október 9-11. között visszatér a közkedvelt „Csináld magad!” sátor is, ahol a vállalkozó szellemű vendégek saját maguk készíthetik el kedvenc kürtőskalácsaikat, sőt a járványhelyzet után először nyit ki a Műemlék Körhinta, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt kikapcsolódhatnak az ínyencségek falatozása közben.

– A meglepetések sora ezzel még mindig nem ért véget, ugyanis minden vásárlás mellé ajándék házi csokit adunk, és természetesen a hagyományokhoz hűen idén is visszatér az „Arany Péntek” akció, amelynek keretében pénteken, a fesztivál nyitónapján egy termékünket féláron kóstolhatják meg a kürtőskalács rajongók. A vírushelyzetet követően először, csak erre a hétvégére megnyílik az Édes Mackó mesés, belső terasza, és zenei élményekben sem lesz hiány, ugyanis mindhárom nap élő zene, vasárnap pedig Harlekin Akusztik koncert szórakoztatja majd a közönséget – teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója.

Igazi indián nyárral, ízekben gazdag kürtőskalácsokkal és zenei élményekkel vár mindenkit az Édes Mackó Kürtőskalács Hétvége október 9-11. között az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában!