Augusztus 29-30. között a tudatos, bio életmódot követő kürtőskalács rajongóknak kedvez a Vitéz Kürtős csapata. A nagy népszerűségnek örvendő Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdába szombaton és vasárnap beköltözik az egészségtudatosság.

– Mivel idén az egészségügyi helyzet nem teszi lehetővé, hogy megszervezzük az októberi Kürtőskalács Fesztivált, az az ötletünk támadt, hogy augusztustól, októberig házhoz hozzuk a Fesztivál ínyenc attrakcióit. Hétvégén a bio kürtőskalácsaink lesznek terítéken, melyeket kizárólag gondosan kiválasztott bio alapanyagokból készítünk. Már hosszú ideje a pásztói malom bio lisztjéből sütjük a kürtőskalácsainkat, innen jött az ötlet, hogy az összes alapanyagot biogazdálkodásból szerezzük be – mesél a Bio Hétvégéről András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatója.

Augusztus 29-30. hétvégéjén a pásztói bio liszt mellett bio cukorból, tojásból, tejből, vajból készítik majd a kürtőskalácsokat, melyekbe biogazdaságban előállított, igazi bourbon vanília is kerül. Ami pedig az ízeket illeti, szintén ökogazdálkodásból származó diót, kókuszreszeléket, és őrölt fahéjat használnak.

– Ha szeretnétek egészségtudatosan, kiváló alapanyagokból készülő édességet kóstolni, ami összetevőinek köszönhetően akár egy életmódváltásba is nyugodt szívvel beilleszthető, akkor gyertek el most hétvégén az Édes Mackó kürtőskalács cukrászdába, és csemegézzetek a különféle ízesítésű kürtőskalácsaink közül. A tematikus hétvégék természetesen folytatódnak, ugyanis a Bio Hétvége mellett készülünk GM és TM Hétvégével, ahol glutén-, laktóz-, tejfehérje-, és tojásmentes kürtőskalácsokkal kedveskedünk az ételintoleranciával élőknek, de lesz Vegán Hétvége, Ínyencségek, Különleges Ízek Hétvégéje és egyéb izgalmas tematikus napok – folytatja Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

Sőt, a Kürtőskalács Fesztivál hangulatát megidézve október 9-11. között extra meglepetéssel is készülünk – zárja mosolyogva Tünde.

Tervezett tematikus hétvégék:

Augusztus 29-30: Bio Hétvége
Szeptember 5-6: GM és TM Hétvége
Szeptember 12-13: Vegán Hétvége
Szeptember 19-20: Ínyencségek Hétvégéje
Szeptember 26-27: Különleges Ízek Hétvégéje
Október 3-4: GM és TM Hétvége
Október 9-10-11: Meglepetés Kürtőskalács Happening

A tematikus hétvégék részletei az alábbi oldalalakon érhetőek el:

https://www.vitezkurtos.hu/magyar

https://www.facebook.com/edesmacko/

Akár otthon is megpróbálkozhatsz kürtőskalács készítésével! A receptet természetesen az Édes Mackótól kaptuk! 

A legfinomabb erdélyi kürtőskalács titkos receptje: az Édes Mackóban is így készítik