Gyermeked július 23. és augusztus 22. között, az Oroszlán csillagjegyben született? Akkor igazi kis örökmozgó, ambiciózus és nagylelkű. Mivel erős akaratú, bizonyos helyzetekben nincs könnyű dolgod vele. Nézd meg, az Oroszlán további legjellemzőbb tulajdonságait. Ez segíthet abban, hogy megértsd gyermeked viselkedését és a lehető legjobb irányba terelgesd.

Az örökmozgó
Az Oroszlán gyerek igazán élénk, vidám, pajkos és egyáltalán nem nehéz őt boldoggá tenni. A szülők gyakran úgy érzik, nincs egy nyugodt percük sem. Mindig lelkes és tele van ragyogó ötletekkel, ám ezek megvalósításához néha nem árt egy kis noszogatás.

A társaság középpontja
Az Oroszlán már kisgyerekként elvárja, hogy mindenki rá figyeljen. Szeret a középpontban lenni, igazi társas lény. A játszótéren, az óvodában könnyen alakít ki kapcsolatokat. Sokszor viszont türelmetlen a kis barátaival. A fiúk már egész kis korukban nagyon férfiasak, a lányok pedig nőiesek. Az Oroszlánt az ellenkező nem tagjai nagyon vonzónak találják.

Az igazi vezéregyéniség
Gyermeked született vezető, könnyen meggyőz másokat, és mindenkit mágnesként vonz magához. Ha a többiek nem úgy cselekednek, ahogy azt ő akarja, elkezd duzzogni. Parancsolgató természete miatt többen eltávolodnak tőle. Próbáld elfogadtatni vele, hogy néha hallgasson meg másokat, és fogadja el a többiek véleményét is.  Már gyerekként sem szereti a házimunkát. Ennek ellenére adj neki kisebb feladatokat. Ha nem akarja megcsinálni, többször ösztönözd.

A vajszívű
Az Oroszlán nagyon érzékeny, könnyen elveszíti az önbizalmát. Ha valamit jól csinál, dicsérd meg, mert erre nagy szüksége van. A szülőknek folyamatosan bátorítaniuk kell. Hangoztasd gyakran, hogy ő igenis értékes. Nagylelkű azokkal, akiket szeret, szívesen támogatja a gyengébbeket, viszont nehezen tud különbséget tenni a valódi barát és hízelgő között. Gyakran hoz meggondolatlan döntéseket.

A hiúság mintaképe
Gyengéden próbáld terelgetni, meggyőzni az Oroszlánt. Soha ne szidd mások előtt, már csak a büszkesége és a hiúsága miatt sem. Ha egy Oroszlán gyermek nagyon félénk, szégyenlős, csendes és visszahúzódó, annak a  hátterében az állhat, hogy korábban súlyosan sérült a hiúsága.