Konyhatündér, tyúkanyó típusú anya vagy? Esetleg aggódó, szigorú, türelmes, engedékeny szülő? Mik az erősségeid és min kellene változtatni? Horoszkópodból kiderül! Rád mennyire igazak a leírtak?

Kos (Március 21 – április 20)
Fontosnak tartod, hogy gyermeked élete kalandokkal teli legyen, ezért mindig kitalálsz valami izgalmasat. Bátorítod csemetédet, hogy ne féljen az új dolgoktól, és nézzen szembe a kihívásokkal. Arra tanítod, hogy küzdjön azért, amiben hisz. Szereted, ha az életetek bevált menetrend szerint zajlik. Mindent megteszel azért, hogy a gyerkőc sportoljon vagy zenét tanuljon.

Bika (Április 21 – május 20)
Ha gyermekedről van szó, hihetetlenül türelmes vagy. Két lábbal állsz a földön, csemetédet is jól ítéled meg. Néha túl makacs vagy, amit gyermeked nem igazán díjaz, emiatt komoly összetűzéseitek lehetnek. Néha erőn felül teljesítesz, és ezt csemetédtől is elvárod. Ne akard túlságosan magadhoz láncolni, adj neki szabadságot, ne bánd, ha jobban önálló szeretne lenni.

Ikrek (május 21 – június 21)
Nincs szinte semmi titkod gyermeked előtt. Bármiről nyíltan beszélsz vele. Elképzelhető, hogy a szexuális felvilágosítást is túl korán kezded. Fontosnak tartod, hogy gyermeked tisztában legyen azzal, mi történik körülötte. Mindig könnyen szót értesz vele. Arra ügyelj, hogy ne legyél szétszórt, és próbáld a fontos időpontokhoz tartani magad.

Rák (június 22 – július 22)
Gyermekedet a végsőkig védelmezed, sokszor olyankor is, amikor nem érdemelné meg. Az egyik legfontosabb számodra, hogy csemetédet mindig meghallgasd, és mellette legyél akkor, amikor igazán szüksége van rád. Nagy erőfeszítéseket teszel azért, hogy meleg családi fészekben cseperedjen. Néha már túlságosan is elkényezteted. Törekedsz arra, hogy csemetéd a lehető legtöbbet kihozza magából.

Oroszlán (június 23 – augusztus 23)
Nagyon családcentrikus vagy, ezt szeretteid érzik is, és hálásak érte. Úgy gondolod, hogy a te gyermeked a legszuperebb. Szeretsz a gyerkőccel játszani, örömmel jársz a kedvében drága ajándékokkal. Vigyázz, nehogy túlzásokba ess! Sok anyuka irigykedik rád. Ha kell, előbújik belőled az anyatigris, és mindig kiállsz gyermekedért. Csemetéd érzi a törődést, és mindig megosztja veled a problémáit.

Szűz (augusztus 24 – szeptember 23)
Bármi történjék is, te ott állsz gyermeked mellett. Ha eltörik valami, megragasztod. Ha a szíve fáj, megvigasztalod. Sokszor vagy kritikus. Figyelj, nehogy többet várj el tőle, mint amit teljesíteni tud! Sokszor ezerfelé szakadsz, szívesen vállalsz részt a szülői munkaközösségben. Mások bámulnak azért, hogyan tudsz ennyire szoros kapcsolatot kialakítani gyermekeddel.

Mérleg (szeptember 24 – október 23)
Kiegyensúlyozott, békés természet vagy, és ezt családod nagyra becsüli. Nem szívesen kerülsz konfliktusba csemetéddel sem. Gyermekedet szinte a barátodnak tartod, nem nagyon akarod őt túlfegyelmezni. Fontos számodra, hogy a lehető legtöbbet beszélgess csemetéddel. Ő így mindig szívesen fordul hozzád tanácsért. Próbálj kicsit következetesebb lenni.

Skorpió (október 24 – november 22)
Nagyon intuitív vagy, így sokszor azelőtt tudod, hogy mi történik csemetéddel, mielőtt ő azt elmondaná neked. Gyermekeddel való kapcsolatodban is az őszinteségre törekedsz. Sokszor kritikaként róják fel, hogy könnyen elveszíted a türelmedet. Hajlamos vagy akaratodon kívül is megsérteni szeretteidet. Nyugi, azt is tudják, hogy szükség esetén szenvedélyen védelmedbe veszed őket.

Nyilas (november 23 – december 21)
Hatalmas szíved van, és ott a gyermeké az első számú hely. Legszívesebben folyton kényeztetnéd. Már nagyon korán szeretnéd megmutatni neki a világ szépségeit, így elég hamar sokfelé viszed, remek utazásokat szervezel. Tudod, hogy a gyermekkor rövid, így szeretnéd a lehető legjobban kihasználni. Nem fektetsz le túl sok szabályt, inkább szabadságot adsz csemetédnek.

Bak (december 22 – január 20)
Azt tartod a legfontosabb dolognak az életben, hogy gyermeked vigye valamire. Ezért mindent meg is teszel. Néha már túl komolyan veszed a szülői szerepet. Gyermeked nagyon ragaszkodik hozzád. Hajlamos vagy mindenki érdekét a magad elé helyezni. Néha foglalkozz saját magaddal is, a család nem fog érte megharagudni.

Vízöntő (január 21 – február 18)
Feltétlenül át akarod adni gyermekednek, hogy mennyire fontos mások segítése. Ezt személyes példán keresztül is gyakran megmutatod. Sokat mesélsz, és szívesen menekülsz is a mesevilágba. Fontosnak tartod, hogy gyermekedből érdeklődő felnőttet nevelj. Mindenbe próbálsz egy kis kreativitást csempészni. Néha túlságosan egyenrangú partnerként kezeled gyermekedet.

Halak (február 19 – március 20)
Könnyen felismered, ha gyermeked vonzódik a művészetekhez, mindent megteszel, hogy minél kreatívabb legyen. Fontos számodra, hogy kedves, együttérző felnőtt váljon belőle. Át akarod adni számára a természet szeretetét, és örömmel tölt el, ha minél hamarabb függetlené válik. Sokszor erőn felül is megpróbálod támogatni. Vigyázz, mert gyermeked könnyen kihasznál! Ne légy nagyon engedékeny!

Ezt is olvasd el!

Mindegy, hogy milyen csillagjegyben születtél, ezek a tanácsok jól jönnek!

Így teheted életedet könnyebbé!