Egész életed kiszámíthatatlan és hektikus. Nem tudsz szeretteiddel annyi időt tölteni, mint amennyit szeretnél. Állandóan elfoglalt vagy, minduntalan csörög a telefonod. Ismerősek az előbbi kijelentések? Ha igen, akkor itt az idő, hogy átrendezd az életedet, amíg még nem késő.

– Jól vésd az eszedbe: az egészségednél nincs fontosabb. Tudjuk, e kijelentést unalomig ismétlik a hozzánk közelállók. Mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, ha épp jól  érezzük magunkat a bőrünkben. Menj el legalább évente a szűrővizsgálatokra. Fogadd meg, hogy mostantól legalább fél- egy órával korábban mész haza a munkahelyedről (ha teheted). Egészen biztos, hogy tudsz ennyi időt spórolni, ha hatékonyabban végzed feladataidat. Még reggel készíts listát, és pipáld ki, mi mindent csináltál meg az aznapi tervekből. Így legalább motivált leszel.

– Légy udvarias, de ne próbálj mindenkinek a kedvében járni. Ha eddig nem tudtál, tanulj meg NEMET mondani. Nem kell az egész környezetednek és még kollégáidnak megfelelni, és még a kedvükben is járni. Ehelyett ápolj kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik a legfontosabbak a számodra!

Ne gondold azt, hogy Neked is úgy kell kinézned, mint a szupermodelleknek. Így újabb teher esik le a válladról. Az sem elképzelhetetlen, hogy tudsz egy kis időt spórolni, ha nem akarod tökéletesre beszárítani a frizurádat minden reggel.

– Szánj elég időt az alvásra. Legalább 7 órára van szükség ahhoz, hogy kipihenten ébredj. Fáradtan nem tudsz tökéletes munkát végezni. Nagy a hibalehetőség, és valószínű, tovább is tart egy-egy feladat.

Kelj fel 30 perccel korábban, mint szoktál. Így nem kell őrült módjára kapkodnod reggelente. Mindenképpen maradjon időd az evésre. A korábbi kelés segít elkerülni gyorshajtást. Így felesleges fejfájástól kíméled meg magad.

– Ne vásárolj naponta! Készíts heti tervet, hogy mikor mit főzöl. Írj listát, hogy mi fogy ki hamarosan a háztartásból. Heti több órát spórolhatsz meg ily módon.

Ne vedd magadra mások gondjait. Hidd el, neked is van bőven megoldandó problémád! A túl sok aggodalom nem tesz jót az egészségednek.