Karácsonykor nem is lehet személyesebb a meglepetés a saját kezűleg készített ajándékoknál. Erre remek tipp a kézműves hógömb, amit nem túl bonyolult összehozni, és még a gyerek is besegíthet. Az egyetlen titkos hozzávaló a glicerin.

Jó ajándékötlet híján gyakran eshetünk abba a hiába, hogy felesleges, vagy drága ajándékokat vásárolunk szeretteinknek, pedig egy szívből jövő apróság, amit te készítesz a gyerekekkel, nagyobb örömet tud szerezni. Szuper délutáni elfoglaltság a hideg és szürke délutánokon, ráadásul az utolsó pillanatban is bevetheted. Könnyen beszerezhető alapanyagok kellenek csak hozzá, és gyorsan elkészíthetők a kis hógömbök, amiket kicsik és nagyok is imádni fognak. A hógömbbe kerülhet műfenyő, sőt LEGO is.

HÓGÖMB ELKÉSZÍTÉSE

Hozzávalók

  • sterilizált befőttesüveg
  • nem rozsdásodó figura (műanyag, porcelán)
  • vízben nem oldódó ragasztó
  • glicerin (gyógyszertárban könnyen beszerezhető)
  • víz
  • csillámpor
  • flitter

 

Elkészítés menete

Alakíts ki egy megfelelő munkafelületet, és takard le valamivel, ami védi az esetleges szennyeződések ellen. Tekerd le a befőttesüveg tetejét, és a belső felére ragaszd rá a kiválasztott figurát, majd tartsd lenyomva, míg a ragasztó meg nem köt rendesen.

Öntsd fel a befőttesüveget vízzel, de egy ujjnyi távolságot a tetején a peremétől hagyj. Az üveg méretétől függően keverj 3-4 teáskanálnyi glicerint a vízhez, ami így besűríti és a csillámok lassabban ülepednek majd le.

Szórd a víz felszínére a választott díszítőelemeket, és jól keverd el a vízben. Óvatosan helyezd bele a vízbe a tetőt. Akkor igazán jó, ha egy kis vizet ki is szorít a figura, mert akkor biztosan nem marad levegő az üvegben. A tetőt jól szorítsd rá az üvegre és így ragasztani sem kell. Ha nem vagy biztos a tartósságában, akkor a tetőbe mehet egy kis ragasztó, amivel megfelelően odaköt majd az üveghez. Rázd fel a hógömböt és gyönyörködj a munkádban!

 

Ha tetszett ez a karácsonyi barkácsolás és a gyerekeknek is megjött a kedve, az ünnepi hangulat jegyében próbáljátok ki egy kicsit nehezebb, de annál mutatósabb díszt is:

Így készíts álomszép mézeskalácsházat – Sablonnal, videóval és sok fotóval