Egyedi, kézi gyártású ajándékot szeretnél szeretteidnek karácsonyra? Anyagilag nem állsz jól, mégis különleges emléket adnál? Még időben vagy, hogy elkezdd a készülődést az ünnepekre: elég néhány dunsztos üveg kezdetnek, aztán jöhetnek a belevalók! Íme néhány tuti ötlet, mivel töltsd fel!

1. Vagány palacsintamix
Miért ne ajándékoznád kedvenc palacsintamixedet karácsonyra? Elég hozzá egy bögre liszt, fél zacskó sütőpor és egy csipetnyi só és cukor, hogy sütéskész mixet készíts! Ne feledj tanácsokat és receptet is mellékelni hozzá!

palacsintamix

2. Forró csokialap a meghitt ünnepekhez!
Hívj meg valakit karácsonykor egy fincsi forró csokira! Dunsztos üvegbe rétegesen helyezd el a csokoládéport, a cukrot, majd a tetejére tégy csokidarabokat és pillecukrot! Így igazi az ünnepi hangulat!

forro_csoki_mix3. Egy bögre nassolnivaló
Gyerekeknek, rokonoknak kiváló ajándék egy üvegnyi rétegesen elhelyezett csokis perec, cukorka vagy egyéb tarka nassolnivaló! Érdemes a fehér és barna csokisat váltogatni egymással, így igazi világos-sötét színkombinációt kapsz! Ha van időd és kedved, az üveget is díszítheted.

perec_uvegben4. Sütő szett anyósnak, nagymamának
Ha nem is receptet vagy alapanyagot mellékelsz, pár mókás sütőformával is megtölthetsz egy formás üveget! A színes, szilikonos kiegészítők remekül mutatnak az üvegben.

sutofromak_uvegben

5. Szuperhős a palackban
Az alábbi színes műanyagüveget öntapadós, formára vágható matricával igazi szuperhősös dizájnná alakíthatod. A tetejére vágott nyílással pedig perselyt készíthetsz belőle. Kétségtelen, ebbe gyermeked örömmel gyűjti majd a pénzt.

uveg_dekor

6. Varrószett nagymamának, női rokonoknak
Dunsztosüvegünkbe nemcsak édességet, hanem praktikus holmikat is rejthetsz, például tarka ruhacsipeszeket, tűpárnát, szalagokat, mérőszalagot. Remek dekoráció és hasznos ajándék.

varroszett_uvegben

7. Jókívánság és dicséretkártyák 52 hétre
Igazi személyes, szívhez szóló ajándék a jókívánság-üveg. 52 darab papírkára írj fel jókívánságokat, életbölcsességeket vagy dicséreteket egy hozzád közelálló személynek, például anyának, apának, házastársnak, testvérnek, barátnak. Meghitt perceket szerzel vele szeretteidnek.

kivansagok

8. Karácsonyi mécses
Egy kis porhanyós sóval és egy teamécsessel remek lámpás készíthető a dunsztosüvegből. A peremére drótból tekert fogantyút illeszthetsz.

mecses

9. Kézműves dobozka
Jó kézügyességgel megáldott gyerekeknek, kreatív anyukáknak ötletes ajándék ez a kézműves bödön. Hobbiboltban beszerezhető hozzá pár hasznos alkatrész, de a papír-írószer üzletben is zsákmányolhatsz kis matricákat, csillámport, zacskó gyöngyöt.

jokivansagok

10. Csemege a kutyusnak
A négylábú családtagnak is kedveskedj egy- egy meglepetésüveggel, melybe rakj kutyanasit. Igazi eb-boldogság a házi kedvencnek!

kutyanasi

Jász Veronika