Várod már az új Szex és New York sorozatot, ami az És egyszer csak néven fut? Szerinted siker lesz vagy bukás? Jó pár változás történt a New York-i lányok körül, például hogy Samantha Jones a Covid-járvány áldozata (?) lesz. Hamarosan a három New York-i (ex)szinglin a világ szeme. Megmutatjuk, miért a nagy izgalom!

December 9-én debütál az új, tízrészes Szex és New York sorozat az És egyszer csak az HBOMax műsorán. Hatalmas a várakozás, sokan mégis kételkedve várják a folytatást. Bizalmatlanságuk nem alaptalan: 17 évvel a sorozat után képes-e a három lány újra felizzítani a kedélyeket? Milyen témákkal, történetekkel rukkolhat még elő a film, mely nem ismétli önmagát? És mindezt a bámulatos, sziporkázó Kim Catrall (Samantha Jones) nélkül? Szakíthat-e Carrie Mr. Biggel? Sok kérdés, melyre hamarosan választ kapunk. Addig is szaladjunk végig még egyszer utoljára az új film sarkalatos pontjain.

Carrie és Big: örökké tart a szerelem?

Az új sorozat legvitatottabb témája Carrie Bradshaw ( Sarah Jessica Parker) és Mr. Big (Chris Noth) kapcsolata. A hat széria és a két mozifilm során rengeteg buktatót túléltek már, épp most lenne vége? Mivel a forgatások képei közt az egyiken meghitt édeskettesben szerepelnek, a rajongók talán fellélegezhetnek. Egy másikon azonban Carrie-t félreérthetetlen helyzetben találni egy másik férfival, név szerint John Tenney-vel, akivel a lakása híres barna homlokzata előtt csókolózik. A színész több más jelenetben is felbukkan, egyiken kéz a kézben Carrie oldalán, egy másikon Carrie kabátját segíti le, és mivel Parker minden egyes képen más és más ruhakölteményt visel, sejthető, hogy találkozásuk nem egyszeri. Big tehát a rajongók örömére visszatér a képernyőre, azonban sorsát – ahogy karakterét is mindig eddig – titok övezi. A színész csak annyit árult el sejtelmesen egy interjúban, hogy minden változni fog.

Visszatér-e Aidan, és ha igen, miért?

Carrie második nagy szerelme, Aidan Shaw a hat szériából háromban szerepelt, és ezalatt sokak szívébe belopta magát egyenességével és hatalmas szívével. A karaktert alakító John Corbett áprilisban azt nyilatkozta a Page magazinnak, hogy hogy visszatér a sorozatba, de ezt a tévés csatorna még azóta se hagyta jóvá hivatalosan. A hírek szerint Aidan szerepelni fog a sorozatban, de csak pár epizód erejéig tér vissza a képernyőre, és szerepét sem igazán tudják. A többi férfi mellékszereplő mindenesetre biztosan jelen lesz, mint A Steve Brady-t alakító David Eigenberg és Charlotte ügyvéd férje, Harry Goldenblatt is. (Evan Handler). Charlotte meleg barátja, Anthony Marentino ( Mario Cantone) szintén visszatér, Carrie cuki bizalmasától, a Stanford Blatch-t alakító Willie Garson-tól azonban sajnos búcsút vehetünk, mivel a színész idén szeptemberben a forgatás ideje alatt elhunyt. A film elején még azért találkozunk vele.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

And Just Like That… (@justlikethatmax) által megosztott bejegyzés

Merész, új témák, etnikai diverzitás

A klasszikus Szex és New York-sorozatot régen számos kritika érte, miszerint nem ábrázolja hűen New York sokszínű nemzetiségét, és túl sok a „fehér” karakter. Az új filmsorozatban ezért felbukkan egy új, női kvéker szereplőgárda, mint Nicole Ari Parker, aki dokumentaristaként egy háromgyerekes, Park Avenue-i anyát játszik, valamint Sarita Choudhury, aki egy szingli, karrierista ingatlanügynököt, és a csupatűz, amerikai showműsorból ismert Karen Pittman a Columbia egyetem jogi professzornőjét.
Mindhármukban megvan az a tűz és ragyogás, mellyel új vonást adhatnak a sorozathoz. Sarah Jessica Parker ezen kívül elárulta, hogy az új film számos szociális és politikai témát is boncolgat majd. Egy új transznemű szereplő, Sara Ramírez is felbukkan a színen.

Az új generáció

Ha új perspektíva, akkor új generációs problémák, élethelyzetek, szemszögváltás is porondra kerülhet. Az eredeti szereplőgárda gyermekei ugyanis felnőttek, és készek arra, hogy önálló véleményük, álláspontjuk, helyük legyen a sorozatban. Miranda vöröshajú fiát, Brady Hobbes-ot a Life in Pieces sorozatból ismert Niall Cunningham alakítja, Charlotte lányai, Lily pedig Cathy Ang, Rose pedig Alexa Swinton. Kíváncsian várjuk az összhatást.

Samantha meghal Covidban?

– Nem utálom Samanthát- nyilatkozta Sara Jessica Parker határozottan, amikor kiszivárgott a pletyka, hogy Kim Catrall miatta nem tér vissza a képernyőre. Köztudott, hogy Parker és Catrall sosem kedvelték egymást, de a színésznő visszautasította az őt ért vádakat. Azóta megindult a lavina, fejtegetések és sejtések, miképp fogja tálalni a sorozat Samantha eltűnését. Mivel a pandémia is része lesz a sorozatnak, ezért az is felvetődött, hogy Samantha ebbe hal bele. Azonban valószínű, hogy ezt már nem bocsájtaná meg a rajongói gárda, hisz egy ilyen halál nem méltó Samanthához. Valószínűbb, hogy a színésznő minden különösebb indok nélkül egyszerűen nem fog szerepelni. A forgatókönyvért felelős Casey Bloys szerint Samantha csupán a saját útját fogja járni. Ahogy a valóságban is emberek jönnek-mennek az életünkben, miért ne történhetne meg, hogy a sorozat barátnői is egy időre eltávolodnak egymástól? Nyílt titok, hogy Samanthát visszavárják a következő szériában, melyre szintén esély van.

Azért valljuk be, az új Szex és New York nem lesz ugyanaz Samantha Jones nélkül. Lehet, hogy a rajongótábor elfogadja majd a három lányt Catrall nélkül is, de mindenképp olyat kell mutatnia a sorozatnak új szereplőgárdája segítségével, mellyel pótolni tudja Sam vibrálását és életimádatát. Nem lehetetetlen vállalkozás, hisz életünk is erről szól – főleg mostanában. Gyorsan változik a világ, ahogy az emberi kapcsolatok is, de a New York-i barátnők élete örök. Kíváncsian várjuk a folytatást.

A sorozat előzetesébe itt nézhetsz bele!

Ha rajongtál korábban is a sorozatért, akkor ezt is olvasd el! Biztosan találsz az összeállításban olyan érdekességeket, amikről nem is tudtál.