Az ország bármelyik pontján élsz vagy nyaralsz, szinte biztos lehetsz benne, hogy elérhető távolságban találsz egy csúszdákkal teli élményfürdőt, ahol a legnyűgösebb gyerek sem fog egy percet sem unatkozni.

 

Annagora Aquapark (Balatonfüred)

Az Annagorában minden korosztály megtalálja a neki való csúszdát. A legkisebbeket három kis csúszda várja, a kicsit nagyobbak és a felnőttek pedig összesen 12, izgalmasabbnál izgalmasabb létesítményen próbálhatják ki az ügyességüket és a bátorságukat. Van itt páros csúszda, versenycsúszda, pörgetős és kamikaze is. Ha meguntátok a csúszkálást, próbáljátok ki a kétféle hullámmedencét, a wellness-medencét vagy a gyerekpancsolót is. Rossz idő vagy túlzott UV-sugárzás esetén a benti részen is pancsolhattok.

További információ: annagora.com

Kép: annagora.com

Aquacity (Zalaegerszeg)

Hét csúszda a nagyobbaknak, és néhány mini a legkisebbeknek. A legbátrabbak többek között kipróbálhatják a 100 méter hosszan kígyózó Anacondát, a teljesen zárt és sötét Fekete lyukat, a hihetetlen gyors Hidrocsövet, vagy a 120 méteres Őrült folyót, amely a vadvízi evezéshez hasonló élményt nyújt. Emellett hét medence található ott az összes korosztálynak a babáktól a legidősebbekig, ki lehet próbálni vízi verklit, medencés mászófalat, vízi ágyúkat és ügyességi pályákat is

További információk: aquacity.hu

Kép: aquacity.hu

Gyulai Várfürdő (Gyula)

Egy hely, ahol nem néznek rád rosszallóan, ha egész nap a medencébe ugráltok: a Gyulai Várfürdőben az egyik medencét kifejezetten ugrálásra tervezték. Ezen kívül található itt két hatalmas csúszda, amelyek egy vulkán belsejét is megjárják, négyszemélyes családi csúszda, sima- és gumifánkos csúszda is. A nyugisabb hangulatban lévőket rekreációs úszómedence, gyerekmedence vagy élménymedence és vízi bár várja, aki pedig fázna, az hatféle szauna közül választhat.

További információk: varfurdo.hu

Kép: varfurdo.hu

Aquaworld (Budapest)

Budapest egyik legismertebb élményfürdője belső és külső élménymedencékkel, gyerekmedencével, ugró- és szörfmedencével. Kilenc csúszdája különböző magasságú és életkorú gyerekeknek és felnőtteknek lett kitalálva: a többségük 130, esetleg 140 cm feletti magasságtól használható, de van gyerekcsúszda is 3-10 éves kor közöttieknek. Jó idő esetén a szabadtéri Spray Parkban vízicsatázhattok.

További információ: aquaworldresort.hu

Kép: aquaworldresort.hu

Aqualand (Ráckeve)

A ráckevei Aqualandban akkor is jól érezhetitek magatokat, ha épp rossz az idő. Melegben a szabadtéri csúszdapark, gyógy- és élménymedencék, borúsabb időben pedig a benti spa részleg gondoskodik a szórakoztatásról. A benti fedett fürdők egész évben – így nyáron is – üzemelnek. Aki szeretne, akár ott is alhat a parkban: a kempingben sárorral és lakókocsival, a villaparkban jól berendezett faházakban lehet megszállni. A bent lakó vendégek korlátlanul használhatják a fürdő szolgáltatásait.

További információk: aqua-land.hu

Kép: aqua-land.hu

Kecskeméti Fürdő (Kecskemét)

Kecskeméti fürdő izgalmas csúszdáit inkább a nagyobbaknak találták ki, ugyanis 120 cm feletti vállmagassággal lehet használni őket, de akkor sem fogtok csalódni, ha kisebb gyerekekkel látogatjátok meg a komplexumot. A gyerekmedencékben nekik való csúszda és spriccelő állatfigurák várják őket, a hullámmedence és a sodró élménymedence pedig mindenkinek tetszeni fog. Rossz idő esetén is érdemes ellátogatni ide, mert a benti részleg is jó szórakozást kínál.

További információ: kecskemetifurdo.hu

 

Kép: kecskemetifurdo.hu

Cascade Barlang- és Élményfürdő (Demjén)

Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője egészen különleges élményt nyújt az idelátogatóknak, ugyanis a csúszdapark és a medencék nagy része barlangban található, ráadásul az egész egy tündérmese köré szerveződik. A benti fürdőben mindenhol kellemes, 35 fok körüli a vízhőmérséklet. A felnőttek a termálmedencében és a szaunabarlangban pihenhetik ki az egész napos lubickolást.

További információ: demjencascade.hu

Kép: demjencascade.hu

Bükfürdő Thermal and Spa

Bükfürdőn hét csúszda, egy vízi játszótér, kinti és benti gyógymedencék, élménymedencék várják a gyerekeket és a felnőtteket. Ki lehet próbálni a vízi kosárlabdát, a pezsgőmedencét, az óriásbuborékot, és még a legkisebbek is több gyerekpancsoló közül választhatnak. A gyógyulni érkezők rendelkezésére termálvíz és súlyfürdő áll. A feltöltődni vágyó felnőttek ezen kívül választhatnak a 9 különböző szauna és gőzkabin közül.

További információ: bukfurdo.hu

Kép: bukfurdo.hu

Rukkel-tó

A Rukkel-tavi csúszdapark listánk egyetlen természetes víz köré épült létesítménye. A 18 különböző nehézségű csúszda mellet wakeboard-pálya és aquaglide (felfújható vízi játszótér) is kipróbálható. Budapestről akár tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető a strand, a Népligettől induló Volánbusz ugyanis pont a kapuban tesz le.

További információk: waterpark.hu

Kép: waterpark.hu

Borítókép: freepik.com