Hogyan válasszunk gyermekünk számára felvételi előkészítőt? – Interjú Horváth Katalinnal


Isteni fogások húsvéti maradékokból: a sonkás tésztától a kalácsfelfújtig
Ha túl sok finomságot készítettél húsvétra, és a maradékot önmagában már nem szívesen ennéd meg, hasznosítsd újra az ételeket. Sonkával feldobhatod a sajtos tésztát, a főtt tojásból ínyenc tojáskrémet készíthetsz, a kicsit szikkadt kalács pedig remek alapja lehet egy édes felfújtnak. Tervezz újra kreatívan, és a maradékmentő ételeket az egész család imádni fogja.
Sajtos, sonkás makaróni
A mac and cheese az egyik legnépszerűbb amerikai tészta, amit gyorsan, egyszerűen összedobhatsz, ráadásul a legtöbb gyerek odavan érte.
Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni
- 20 dkg sajt
- 25 dkg sonka
- 2.5 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- szerecsendió
- mustár
- olaj
Az elkészítése:
A makarónit rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, szűrd le, csepegtesd le. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Dobd hozzá a feldarabolt sonkát, és pirítsd egy-két percig. Fűszered sóval, borssal, szórd hozzá a lisztet. Keverd össze a tejszínt a szerecsendióval, a mustárral, és öntsd a tésztára. Szórd meg a reszelt sajttal, és melegítsd össze. Amikor a sajt felolvad, lehúzhatod a tűzről.
Tojáskrém medvehagymával megbolondítva
Főtt tojásből villámgyorsan elkészítheted az isteni tojáskrémet, ami tökéletes kenyérre kenve. Érdemes feldobni néhány fűszerrel és friss medvehagymával.
A tojáskrém pontos receptjét itt találod:
Kalácsfelfújt
A kalácsfelfújt igazi nagyiféle édesség. Készítheted lekvárral vagy akár almával, más gyümölccsel. Szikkadt péksütiből a legfinomabb.
Hozzávalók:
- 30 dkg kalács
- 2 dl tej
- 3 db tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 2 db alma
- 1 evőkanál vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- mazsola
- fahéj
Az elkészítése:
A vajat olvaszd fel, add hozzá a tejet, a tejszínt, a cukrot, a vaníliás cukrot, jól keverd össze, majd dolgozd hozzá egyesével a tojásokat is. A szikkadt kalácsokat szeleteld fel, forgasd meg a tojásos keverékben, majd rétegezd egy kisebb tepsibe. A tetejére tegyél almaszeleteket, szórd meg mazsolával és fahéjjal. Told forró sütőbe, és 185 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt.