25 mondat, amit taníts meg gyermekednek, hogy sikeresebb és magabiztosabb

Az a híres francia madeleine: a kakaós változat is isteni
A kagyló alakú, aprócska süti a franciák kedvenc édessége. Légies, pihe-puha, akár a piskóta és nagyon elegáns. A királyi udvarokban is nagy népszerűségnek örvendett, és most is mindenki odavan érte, aki megkóstolja.
Számtalan változatban készítik, vaníliával, citrommal, csokival vagy épp kakaóval. Ha fokoznád az élvezetet, a sütit még olvasztott csokiba is márthatod.
Kakakós madeleine
Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
4 evőkanál víz
3 db tojás
2 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat üsd egy tálba, dolgozd össze a cukorral, a vaníliával és az olvasztott vajjal. Amikor már habos, forgasd hozzá a kakaó, a só és a liszt keverékét. Ha sima a massza, öntsd hozzá kanalanként a vizet.
A formát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és kanalazd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Várd meg, míg kicsit hűlnek a sütik, utána szedd csak ki a formából.
Fotó: www.freepik.com
Ha szeretnél még jasonlóan egyszerű és finom sütit kipróbálni, a csokis pöfeteget se hagyd ki!