Ha már megvetted a fára, vagy a fa alá a szaloncukrot, felvetődik a kérdés: hogy is készül ez az édesség? A szakma fortélyaiba nyerhetsz betekintést Szamos László és Haraszti Andor, a Szamos mestercukrászainak segítségével. A hagyományos édesség új és izgalmas formákat is öltött, így ajándékként is megállja a helyét!

Budapesten, a Vörösmarty tér sarkán, a Váci utca 1. szám alatt nyílt meg hat évvel ezelőtt a Szamos Gourmet Ház. Az egykoron tőzsdepalotaként is ismert patinás épület gyönyörű földszinti termeiben kialakított kávéház egész évben népszerű a magyar és külföldi látogatók körében, decemberben pedig különösen, mikor jólesik betérni az adventi vásár forgatagából.

A kávézó belső szalonjából egy látványcukrászatra nyílik rálátás, ahol kávézás közben kísérheted figyelemmel a cukrászok munkáját. A helyszín adta magát, hogy filmen is bemutassák a karácsonyi szezon legnépszerűbb édességének, a szaloncukor készítésének titkait. A család egyik tagja Szamos László mestercukrász, valamint Haraszti Andor csokoládémester mesél a szaloncukor készítés titkairól a Szamos Gourmet Ház látványműhelyében.

– A Szamos mai napig azt az elvet követi, melyeket az alapító Szamos Mátyás képviselt 50 évvel ezelőtt. Hiszünk a minőségi alapanyagokban, a jó magyar szakemberekben és a folyamatos megújulásban. A különleges minőség, a változatos, nemes ízek megérdemlik, hogy ne csak ünnepi nassolnivalóként, hanem akár ajándékként is tekintsünk rájuk. – mondja Kelényi Kolos, a Szamos család stratégiai igazgatója.

A Szamos az idei évben a korábban is népszerű desszert marcipán szaloncukrait új csomagolásban is elérhetővé tette.  Ezeken túl természetesen az idei évben is megtalálhatók a kínálatban a szaloncukornak csomagolt prémium töltött praliné desszertek.