Épp most tervezed a nyaralásodat? Sokat töprengsz azon, mit vigyél feltétlenül magaddal, ha gyermek(ek)kel indulsz vakációzni? Egy jól összeállított úti patika sok esetben a váratlan nehézségekre és a kellemetlen tünetekre is megoldást nyújt.

Védelem a nap és a kánikula ellen
Napkrémet
mindenképpen az elsők között csomagolj be. Nagyon erős az UV-sugárzás, amit a víz még jobban felerősít. Gyermekeknek minimum 30-as, de legjobb, ha 50-es faktorszámú naptejet viszel. Strandolást követően napozás utáni testápolóval is kend be a kicsiket . A tengerparton feltétlenül legyen rajtad sapka, kalap, így is védekezz az erősen tűző naptól. Folyadék akkor is legyen nálad, ha csak kisebb kirándulás szerepel a programban.

Vigyázz a gyomrodra!
Ha idegen helyre, főleg más földrészre utazol, vigyél magaddal baktérium- és vírusölő ezüstkolloidot. Akár vízbe csepegtetve is fogyaszthatod. Célszerű kisebb kiszerelésben normaflort is magadnál tartani. Hasmenés megszüntetésére javasolt a főtt gesztenyét. (Bio- és gyógynövény boltokban egész évben kapható.) Elég belőle bevenni néhány szemet. Olyan törlőkendők feltétlenül kerüljenek a bőröndbe, amik víz nélkül is hatékony fertőtlenítők. Ezek kis helyet foglalnak el a csomagban. Láz- és fájdalomcsillapító nélkül útra se indulj!

úti patika

Csípések, horzsolások, allergia ellen
Az úti patikába javasolt a homoktöviskrém, ez a csípésekre kiváló. Akárcsak a jegesmedveolaj, ami  fogfájás, de még a rándulás és izomfájdalom esetén is igencsak nagy segítséget jelent. A fertőtlenítő és az aloe vera gél ugyancsak fontos kellék. A rovarriasztó szintén jól jöhet.

Jó, ha minden család visz magával csipeszt, ezzel könnyű eltávolítani a kullancsot, de akár az apró szilánkokat is.
Allergia bármikor kialakulhat, így fontos lehet az antihisztamin tartalmú tabletta vagy ital.

Csipesz – ez az eszköz már számtalan felhasználási mind az Ön és a gyerekek, többek között eltávolítja szilánkokat és kullancsok. – See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hu&prev=/search%3Fq%3Dsummer%2Bwith%2Bchildren%2Bmedicine%2Bcabinet%26newwindow%3D1%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26channel%3Dsb&rurl=translate.google.hu&sl=en&u=http://singlemindedwomen.com/single-moms/your-childs-medicine-cabinet-essentials/&usg=ALkJrhgB3A03LVtTpljKqq8hDg2L3_WveA#sthash.ldUNze3g.dpuf

A sebtapaszt, a gézt se hagyd otthon! (Nyárra ajánlott a vízálló kötszer.) Különösen a gyerekek körében – gyakran előfordulhatnak balesetek a strandon.

+tipp
Az aktív balzsam nagy segítség lehet: enni és kenni is lehet. Fogínygyulladásra, torokfájásra és külső sérülésekre is remek megoldás.