Mi, nők olyanok vagyunk, mint a virágok, sokféleségünkben rejlik igazi varázsunk. Nőnapkor épp ezért köszöntenek bennünket a természet e színes csodáival. Személyiségünk is meghatározhatja, mely virágoknak örülünk leginkább nőnapkor.

Semmi sem fejezheti ki jobban a szebbik nem iránti hódolatot, mint a friss, tavaszi virág.

– Csodálattal nézem a virágokat – meséli Kriston Andrea is, a Kriston Intim Torna megalkotója és trénere. – Ahogy elkezdődik a virágzási időszak, bátran engedik pompázni sziromleveleiket, hiszen vonzaniuk kell a rovarokat ahhoz, hogy felfigyeljenek rájuk. Szürkén és kopottan, különlegességük hangsúlyozása nélkül nem tudnának csábítani, mag nélkül száradnának el. Rengeteg félék lehetnek, mégis szépségük az, ami megragad. Mi, nők sem vagyunk egyforma virágok. Van, aki harsány, szerény, fény vagy árnyékkedvelő, zártabb vagy nyitottabb. A csábítás képessége azonban mindannyiunkban megvan.

Ahogyan mi is sokfélék vagyunk, a hozzánk illő virágok is ennek megfelelően változhatnak. A szeszélyes, izgága hölgyek a hóbortos csokrokat kedvelik élénk színekkel, mint például rózsát liliommal és piros gerberával. Vibráló és temperamentumos természetük tükre lehet egy sárga rózsából, százszorszépből és hasonló színű gerberából álló vidám összeállítás. A tradicionális, családcentrikus és visszafogottabb nők színe inkább a mályva, rózsaszín ás fehér színösszeállítás, mely ugyanígy mehet rózsából és százszorszépből. A romantikus, álmodozó hölgyemények kötelező színe a fehér, rózsaszínnel és levendulával vegyítve. Csokrot alkothat például a fehér liliom rózsaszínű rózsával és más, hasonló színű virággal. Az érzékeny, szenvedélyes nők virágai mindenképp illatosak és erőteljes színűek, nagyszerű választás ebben az esetben a vörös rózsa. A gondoskodó típusú lányok, anyák és nagymamák díjazzák a cserepes növényeket, hisz ezek az őrző-védő szeretet szimbólumai.

Bár fontos a körültekintő virágválasztás, az aktuális trendek figyelembe vétele sem árt, ha igazán örömet akarunk okozni hölgyismerőseinknek.

– Idén divat a Swarovski kristály és a toll mind a szálas virágon, mind a csokrokon- meséli Tálas Evelin virágkötő – Vágott virágoknál nincs sok különbség a tavalyi évek trendjéhez képest, továbbra is népszerűek a tavaszi virágok, mint a tulipán, boglárka, jácint, valamint az extrémebbek is, például az orchidea, flamingó, strelitzi. Csokrok esetében elég sokszínű a kép a natúr mezeitől a különlegesen át a díszített bohókásig. A választás nem korosztályfüggő, fiatalabbak is ragaszkodhatnak a hagyományos celofánhoz, idősebbek is kérhetnek Swarovskit. Lényegesebb azonban, hogy mindenki megtalálja a hölgyének megfelel virágot.

Bármelyik csoportba tartozzunk is, a nőnapi virág minket éltet. Szirmai törődésre vágyó lelkünket simogatják, finom illata pedig elkísér bennünket jövő tavaszig.