Karantén alatt még az ördög sem viselt Pradát, leginkább kényelmes, otthoni viseletben próbáltuk túlélni a nehéz időszakot a négy fal között. Most viszont kiszabadultunk a lakásból, nyakunkon a nyaralás, kezdődik a fesztiválszezon. Mennyire kényelmesedtünk el? Mi jellemzi a nyári divatot? Melyek azok a darabok, amelyek nem hiányozhatnak a mai nők ruhatárából? Erre kerestük a választ az Anyanet legújabb, Csevegő podcastjában. A műsor vendége Rákóczi Judit stylist, a beszélgetőtársak: Bozóki Judit, Frankó Ágnes és Papp Cecília.

Érdekességek a podcastból: 

Van egy hely Gazdagréten, egy igazán menő, igényes használtruha üzlet, ahol hihetetlen módon alakulnak át, teljesednek ki az átváltoztatásra vállalkozók. A RichFieldet Rákóczi Judit párjával, Áronnal üzemelteti. A minőségi ruhák mellett bárki számára elérhető a professzionális stílustanácsadás. Juditék bő egy óra alatt mindenkiből kihozzák a maximumot. A lányok, asszonyok kedvükre próbálgathatnak, olyan stílusú, fazonú ruhákat is magukra ölthetnek, amilyeneket egy másik üzletben meg sem néznének. Frankó Ági egyszerűen NŐVARÁZSLÓNAK tartja Juditot. A stylist neki is sokat segített.

Ági önbizalmának is jót tett az átalakulás

– Amikor elmentem Judithoz, az motivált, hogy kihozza belőlem a dögöt, a jó nőt – meséli Ági. – Nagyjából tudtam, hogy mi áll jól nekem, de mindig jól jön egy hozzáértő segítsége. Már az szimpatikus volt Juditban, hogy a személyes találkozást jó egyórás telefonbeszélgetés előzte meg. Alaposan kikérdezett: milyen színű a szemem, az eredeti hajszínem, a testalkatom, milyen színeket szeretek. Ezek mind számítanak. Továbbá küldeni kellett neki egy egész alakos fotót is. Amikor megérkeztem a szalonba, már állványon vártak a részemre összeválogatott ruhák. Némelyiken meghökkentem, de felpróbáltam, és milyen jól tettem! Nagyon sok praktikát, tanácsot kaptam, ezeket  a mai napig alkalmazom. Nem is értem, miért nem hordtam eddig övet, és miért nem hangsúlyoztam a derekamat. Judit mutatott még néhány fogást, hogy tudom a hajamat szexibbé varázsolni. Sőt, még sminktanácsadás is belefért az egy órába.

Cili Judit kezei között

Az elmúlt másfél évben a legtöbb időt otthon töltöttük. Valljuk be, emiatt a divat háttérbe szorult. Mennyit híztunk, változtunk a világjárvány alatt? Mit tapasztal a szakértő a karantén, a home office után?
– Ahogy Ági is említette, az előzetes beszélgetés során elkérjük a hölgyek ruhaméretét – foglalja össze tapasztalatait Rákóczi Judit stylist, a Richfield ruhaüzlet tulajdonosa. – Az a tapasztalat, hogy mostanában egy-két számmal kisebbet adnak meg. Ez nem azért van, mert vékonyítani szeretnék magukat. Egyszerűen csak nem vették észre, hogy az otthonlét alatt felszaladt pár kiló. Most sokan gondolják úgy, hogy nincs egy rongyuk sem. Mi ezerrel dolgozunk, segítünk mindenkinek.  Motiváljuk a nőket, biztatjuk őket, hogy el tudják takarni a felesleget, és egy kis segítséggel ki tudják magukból hozni az igazi nőt.

Bozóki Judit szerint a legfontosabb: szeressük magunkat!

Kolléganőnk, a plus size modell Bozóki Judit szerint nagyon fontos, hogy elfogadjuk magunkat.
– Én mindenben jól érzem magam. Nem zavar, ha mondjuk kétrészes fürdőruhában látnak, vagy fehérneműben kell végigmenni a kifutón. Legyünk magasak, vékonyak, kicsik, nagyok, szeressük magunkat. Sok nőnek az a baja, hogy csak a hibát veszi észre magán. Nézzük meg, fedezzük fel, hogy mi a szép rajtunk. Ha szeretjük magunkat, az meglátszik a külsőnkön, és a környezetünk is másként tekint ránk. Én megtanultam magamat szeretni. Az utcán nem megyek, hanem vonulok.

A stylist tanácsai hétköznapokra:  

– Mindenképpen preferálom a szem kiemelését, de a szemcseruza már nem divat. Természetesebb hatást érünk el, ha kis ecsettel húzzuk ki a szemünket. Szájfényt akkor ajánlok, ha inkább dúsítani szeretnénk az ajkat. A matt rúzs mindig elegáns hatást kelt. A bezártság alatt nagyon sokan estek depresszióba. Épp ezért az összes márka idén nyárra színes ruhákat dobott piacra. Merjünk játszani a színekkel, az elegáns darabokat pedig bátran keverjük a sportossal!

„Must have” darabok, amik Judit szerint nélkülözhetetlenek a mai nők ruhatárából:

  • fekete koktélruha
  • fekete, térdig érő ruha
  • tűsarkú cipő
  • rövidebb és hosszabb zakó
  • fehér ing
  • alkatnak megfelelő farmer

További trükkök, sztorik, érdekességek a podcastban!

A podcastot itt tudod meghallgatni:

Iratkozz fel adásainkra:
Anchor:
https://anchor.fm/anyanet-magazin
A Spotify-on pedig itt tudod meghallgatni!