A Magyarország Tortája címet a Boldogasszony csipkéje nyerte, míg Magyarország cukormentes tortája a Kicsi Gesztenye lett – jelentették be ma az Országházban. A sütikülönlegességek augusztus 18-án kerülnek a cukrászdákba.

Csodás külső, mennyei ízkombináció
A szegedi A Cappella Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült alkotása nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A „Kicsi GesztenyétGyuris László és csapata készítette. Ízvilágát a gesztenye alapozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós teszi teljessé. A kreáció tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek. Így a torta a harmonikus, egyedi ízei mellé elegáns küllemet is kapott. A hozzáadott cukor nélkül készült „Kicsi Gesztenye” a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként csupán 14,9 g szénhidrátot és 204 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindazoknak ajánljuk, akik ügyelnek arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyasztanak.

Boldogasszony Csipkéje az országtorta

Az országtorta csupa málna
Magyarország Tortája idén a „Boldogasszony csipkéje” lett, melyet a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrásza, Tóth Norbert alkotott meg, a hagyományokat és a modernitást ötvözve. A sütemény minden rétegében visszaköszön a málna; az alsó réteg felett egy málnapürével dúsított tésztaréteg helyezkedik el, majd tejszínnel lazított krém, a tetején pedig bazsalikomos, citromos csokoládé és tejszín található.

A két győztes édességet augusztus 18-tól az ország számos cukrászdájában árusítják, de augusztus 18-án, 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja bárki a Várkert Bazárnál, ahol idén is lehetőség lesz ingyenes vércukormérésre.

Elindult a hobbicukrászok versenye

A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány meghirdette a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt is, melyre nem szakképzett cukrászok nevezhetnek minden évben házisütésű tortáikkal. Nevezés szeptember 15-ig!

További információk: www.magyarorszagcukormentestortajaverseny.hu

Forrás: MTI