A Fogtündér meséje hazánkban is egyre népszerűbb. Eszerint a kedves lény éjszaka a gyerekek kihullott tejfogát apró meglepetésre cseréli. Ez lehet pénzérme, kisautó vagy apró ékszer. Íme, a legötletesebb ajándékok a párna alá! Hajrá, Fogtündér!

Minden gyerek könnyebben válik meg a tejfogától, ha tudja, cserébe izgalmas meglepetésben lesz része. Tedd felejthetetlenné a foghullást gyermeked számára pár ötletes ajándékkal!

Itt járt a Fogtündér…
Első számú tudnivaló a Fogtündérről, hogy soha senki nem láthatja. Ezért természetes, hogy amikor csemetéd felébred, azonnal a nyomát kutatja. Rejtélyes légkört varázsolhatunk gyermekünk hálószobájába egy doboznyi vagy tubusnyi csillám -(tündér-)porral, amit az ajtó és az ágy köré szórunk! Még titokzatosabb, ha apró baba vagy barbie-cipővel kis lábnyomokat rajzolunk az elhintett csillámba. Előkészületnek mókás ötlet egy tündérajtót akasztani a kilincsre, vagy a falhoz támasztani, hogy a Fogtündér éjszaka azon keresztül közlekedhessen! Ebbe a készülődésbe gyermekedet is bevonhatod előző este!

Ha egyedi bizonyítékot szeretnénk arról, hogy nálunk járt a Fogtündér, készítsünk fényképet alvó gyermekünkről, majd képszerkesztő segítségével szerkesszük fölé egy ravasz kis tündér képét! Reggel, amikor a kicsi felébred, az éjjeliszekrényen találhatja saját, bekeretezett közös képét- a Fogtündérrel.

Tejfogért pénzt- másképp
A hagyomány szerint a tejfog helyére a Fogtündér pénzérmét rak. Amerikai gyerekek sokszor 1-2 dollárnyi zsebpénzzel lesznek gazdagabbak egy-egy tejfog elvesztésekor. Ez az összeg nálunk kábé 500-1000 Ft-nyi összegnek felel meg. Ha ódzkodsz attól, hogy pénzzel honoráld a foghullást, használj fogtündéres pénzérméket vagy játék-papírpénzt!

Készíts Fogtündér-oklevelet!

A tejfog elvesztése minden kisgyerek életében nagy esemény, érdemes ennek fontosságát írásban is rögzíteni! Számos letölthető, vicces fogtündér-oklevél létezik, melyet könnyedén kinyomtathatunk, és borítékban vagy összegöngyölve a párna mellé helyezhetünk.

 

Méltó hely a fognak
A legfontosabb kérdés egy Fogtündér-projektben: hova kerüljön a kihullott fog? Érdemes egy csinos faládikót vagy fogtündéres fémdobozkát választani erre a célra. A fogtündéres, zsebes párna is megfelelő lehet, ám ebből a tejfog könnyedén kipottyanhat. Ezért ezt hagyjuk meg inkább dekorációnak, a kihullott fogakat a későbbiekben innen tüntetheti el a Fogtündér, és helyére apró ajándékot, például matricát, fogtündéres tetoválást, tündérbélyeget, könyvjelzőt, naptárat vagy képecskét csempészhet.

Légy Te a Fogtündér!
A Fogtündér posztját köztudottan senki nem bitorolhatja. Mégis izgalmas gondolat kislányod számára, hogy egy napra ő is Fogtündérré válhat! Ehhez csak a megfelelő jelmez és jó sok csillámpor szükséges. Elég egy csinos, rózsaszín tündér-tüllruha, egy kis tiara no meg egy varázspálca, és máris kész a Fogtündér-kosztüm!

Ajándékötletek kisfiúknak
Kisfiúknak köztudottan sokkal nehezebb Fogtündér-ajándékot találni, mint kislányoknak, sok szülő gondolkodóba esik ilyenkor. A megoldás pedig egyszerű: minden tündért helyettesítsünk dinoszauruszokkal, kisautókkal vagy épp Pókemberrel! A Fogtündér-párna lehet dinó alakú, a kék dobozkán pedig nyugodtan díszelegjen Batman képe a tündér helyett. Színválasztásban pedig a rózsaszín helyett a kék vagy a sötétebb árnyalat a nyerő. A lényeg, hogy kisfiadat boldoggá tegye az apró meglepetés!

Minden, ami a fogápolással kapcsolatos
Végül, de nem utolsó sorban hasznos és egészséges ajándék bármilyen fogmosással kapcsolatos kelléket ajándékozni, aminek örülnek a csöppségek! Például egy fogkefe kedvenc mesefigurájával, vagy egy rágógumiízű fogkrémmel sose lőhetünk mellé, ahogy egy cukormentes rágóval sem, mely ráadásul a fogait erősíti. Ezzel nemcsak örömet okozunk a gyerekünknek, hanem erősítjük benne a fogmosás fontosságát is.

A lehetőségek tárháza tehát végtelen, ha Fogtündér-meglepetésekről van szó! Merülj el a kínálatban, hogy megtaláld a tökéletes ajándékot gyermeked számára!

Gyermeked is a Fogtündérre vár? Nézz körül webshopunkban!